2018. november 16., péntek, Ödön napja

Címke: börtönbüntetés

96 cikk 1/10 oldal

Több évtizedes börtönbüntetésre ítélték a volt Fülöp-szigeteki diktátor feleségét

Vádpontonként hattól 11 évig terjedő börtönbüntetésre ítélte pénteken a Fülöp-szigeteki főváros, Manila korrupcióellenes bírósága Imelda Marcost, Ferdinand Marcos néhai Fülöp-szigeteki diktátor özvegyét, akit hétrendbeli korrupcióban, egyebek között svájci folyószámlák illegális létesítésében találtak bűnösnek.

Ahmed eleget ült

A védőbeszédből az a kép rajzolódott ki, hogy egy végtelenül szelíd apa családját pátyolgatva, akaratán kívül keveredett a röszkei határzárat ostromló tömegbe.

Újabb életfogytiglanit kapott egy maoista lázadószervezet vezére Peruban

Újabb életfogytiglanit kapott Abimael Guzmán Reynoso, a Fényes Ösvény (Sendero Luminoso) maoista lázadószervezet vezére Peruban kedden. A 83 éves, terrorizmusért és gyilkosságért már életfogytiglani szabadságvesztést töltő Guzmánra egy, 1992-ben elkövetett gépkocsiba rejtett pokolgépes támadás Limában történt elkövetéséért szabták ki a büntetést.

Nyolc és fél év a gyilkos afgán bevándorlónak

Az áldozat, a 15 éves Mia Valentin pár héttel a meggyilkolása előtt szakított az afgán férfival, és apjával együtt feljelentést is tett ellene többek között zaklatás és fenyegetés miatt.

EU: a mianmari történések aláássák a média szabadságát

A Reuters hírügynökség két tudósítójának börtönbüntetésre ítélése Mianmarban aláássa a média szabadságát, a nyilvánosság információhoz való jogát, valamint a jogállamiság fejlődését az ázsiai országban – jelentette ki az EU külügyi szolgálata (EEAS) hétfőn.
96 cikk 1/10 oldal