2018. november 16., péntek, Ödön napja

Címke: bor

158 cikk 1/16 oldal

Bornegyed Budapest térképén

Új logó és arculat, influencerek (véleményvezérek) bevonása, kulturális programok, installációk. A fiatalok többek között ezt javasolták a Budafok-Tétény ötletpályázatára benyújtott munkáikban.

Mintegy 14,7 millió palack bort értékesít idén a Varga Pincészet Kft.

Mintegy 14,7 millió palack bort értékesít Magyarországon a Varga Pincészet Kft. az idén, ami gyakorlatilag megegyezik a tavalyival. Jövőre a palackozó kapacitását 40 százalékkal, óránként 10 ezerről 14 ezer palackra emeli – közölte a pincészet egyik tulajdonosa az MTI-vel.

Örök gavallérok

Nélkülük nem lett volna daloskör, nem működne maga a Berzsenyi-kultusz sem, nem volna Kárpát-medencei gyümölcsbankkísérlet.

Tizennégy Kárpát-medencei borvidék borai a Nemzeti Múzeumban

Tizennégy Kárpát-medencei borvidék mintegy ötven termelőjének több mint százötven bora, mesterkurzusok és zenei programok is várják a látogatókat a 2. Bormedence Kárpát-medencei borünnepen október 27-én a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Hátrányban az erdélyi borászok

Legfeljebb közepesnek ígérkezik az idei bortermés Erdélyben, de nemcsak azért, mert a tavaszi kánikula nem tett jót a szőlőnek.

Gasztrohegyi csúcs a tónál

Új szezon kezdődik Badacsonyban a hét végén: az ősszel-télen sem pihenő tó körüli kilenc helyi borászat és étterem összefogásával különleges programsorozatot hirdettek.

Forr a bor

A szőlőművest kedves növénye józan ökonómussá avatja, mégpedig a belátóbbak közül. Mert a jó szőlőműves nem felejti a krédót: nem te vagy az úr, legföljebb csak cifra szolga.

Szent hegy

Együtt léptek fel a balatoni bortermelők az eltűnő szőlőterületek védelmében. Az építkezési láz nő, a befektetők présházakat változtatnak nyaralóvá, az égbe szökő földárak ellehetetlenítik a szőlőtermelést.
158 cikk 1/16 oldal