2019. január 19., szombat, Sára, Marió napja

Címke: bor

163 cikk 1/17 oldal

Megáldott újborral várják a szilveszterezőket

Nemcsak a karácsony, János-napja is piros betűs ünnep a szőlősgazdák kalendáriumában. Egy, a XV. századig visszanyúló keresztény hagyomány szerint a szőlőtermelők János- napján kérnek papi áldást az új borukra. A templomból haza térve a „lélek italából” néhány cseppet visszacsorgatnak a hordókba, a többit egy éven át gyógyszerként vigyázzák.

Bornegyed Budapest térképén

Új logó és arculat, influencerek (véleményvezérek) bevonása, kulturális programok, installációk. A fiatalok többek között ezt javasolták a Budafok-Tétény ötletpályázatára benyújtott munkáikban.

Mintegy 14,7 millió palack bort értékesít idén a Varga Pincészet Kft.

Mintegy 14,7 millió palack bort értékesít Magyarországon a Varga Pincészet Kft. az idén, ami gyakorlatilag megegyezik a tavalyival. Jövőre a palackozó kapacitását 40 százalékkal, óránként 10 ezerről 14 ezer palackra emeli – közölte a pincészet egyik tulajdonosa az MTI-vel.

Örök gavallérok

Nélkülük nem lett volna daloskör, nem működne maga a Berzsenyi-kultusz sem, nem volna Kárpát-medencei gyümölcsbankkísérlet.

Tizennégy Kárpát-medencei borvidék borai a Nemzeti Múzeumban

Tizennégy Kárpát-medencei borvidék mintegy ötven termelőjének több mint százötven bora, mesterkurzusok és zenei programok is várják a látogatókat a 2. Bormedence Kárpát-medencei borünnepen október 27-én a Magyar Nemzeti Múzeumban.
163 cikk 1/17 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.