2018. december 12., szerda, Gabriella napja

Címke: bloomberg

23 cikk 1/3 oldal

Bloomberg a novemberi választásokon demokrata párti jelölteket támogat

Michael Bloomberg milliárdos amerikai üzletember - aki a Bloomberg hírügynökségnek is tulajdonosa - bejelentette: a novemberi félidős választásokon, amikor megújítják az alsóház egészét és a szenátus mintegy harmadát, csakis demokrata párti politikusokat fog támogatni.

A befektetők Orbánnak szurkolnak

A nemzetközi befektetők annak örülnének, ha Orbán Viktor szűk többséggel megnyerné a választásokat. Egy ilyen forgatókönyv nem hozna komolyabb piaci reak­ciókat – írja a Bloomberg. Azt viszont nem szeretnék, ha újra összejönne a kétharmad a Fidesz–KDNP-nek. Az ellenzék győzelme esetén bizonytalan időszak jöhet, ami biztosan forintgyengüléshez vezet. Ennek azonban nem sok esélyt adnak a piaci szereplők.

A szupergazdagok tovább gazdagodtak

A világ félezer legtehetősebb ember együttes vagyona 5300 milliárd dollárra ugortt az egy évvel korábbi 4400 milliárd dollárról.

Bloomberg: 12 ezer állást szüntet meg a General Electric

A General Electric (GE) multinacionális, technológiai és szolgáltatási vállalata azt tervezi, hogy 12 ezer munkahelyet szüntet meg energiatermelési üzletágában – közölte a Bloomberg hírügynökség csütörtökön jól értesült forrásra hivatkozva.

A volt New York-i polgármester ostobaságnak nevezte a brexitet

Michael Bloomberg szerint a Brexit, vagyis Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból „a legostobább döntés, amelyet egy ország valaha is hozott”. A The Guardian című baloldali brit napilap online változatának szerdai beszámolója szerint a milliárdos amerikai üzletember, New York egykori polgármestere nemrégiben egy bostoni üzleti fórumon tette ezt a kijelentést.
23 cikk 1/3 oldal