2019. január 23., szerda, Zelma, Rajmund napja

Címke: bértárgyalások

27 cikk 1/3 oldal

Kevesen dolgoznak minimálbérért

A munkaadói képviseletek a minimálbér összegét jövőre legfeljebb bruttó 148 ezer forintra emelnék, míg a szakszervezeti oldal legalább 156 ezer forintban határozná meg.

Varga Mihály az MGYOSZ elnökségével egyeztetett

A pénzügyminiszter közölte, a hatéves bérmegállapodást folytatni kell, hiszen 2016-ban egy érzékelhetően eredményes egyezség született a kormány és az érdekképviseletek között.

Segít az állam az elbocsátottaknak

Tanácsadók, valamint külön programiroda segíti azokat a minisztériumoknál és háttérintézményeknél dolgozókat, akiknek a következő időszakban megszűnik az állásuk.

Vkf: Eredményesek voltak a bérmegállapodások

Bizonyos béren kívüli juttatási elemek megtartásáról még tárgyalhat a kormány, ugyanakkor a szociális hozzájárulási adó csökkentésének előre hozatalára továbbra sincs egyértelmű utalás.

Nincs még döntés a minimálbérekről

Korábban olyan hírek jelentek meg, hogy a minimálbér bruttó 150 ezer forintra, a garantált bérminimum 202 ezer forintra nőhet.

Bátrabb lehetne ma már a dolgozó

Sok cégnél a középvezetői réteg teremt kedvezőtlen munkahelyi légkört, de – elsősorban a kicsiknél – a vállalkozói magatartás is hátrányosan érintheti a munkavállalókat.

Béremeléssel ösztönözne az ipar

A vállalkozások a tavalyihoz hasonló bérfejlesztést továbbra is a szakemberek megtartása ­miatt hajtják végre, ugyanakkor a munkaerőhiány kezelésére egyre kevésbé jelent megoldást.
27 cikk 1/3 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.