2019. január 21., hétfő, Ágnes napja

Címke: Berlin

355 cikk 1/36 oldal

Éhségsztrájk a hajón

Továbbra is bizonytalan azoknak a bevándorlóknak a sorsa, akik Málta-közeli vizeken vesztegelnek két hajón december 22. óta. A civil szervezetek szerint többen éhségsztrájkba kezdtek.

Sztrájkolnak a berlini repülőtereken hétfő reggel

Sztrájkot hirdetett hétfő reggelre a két berlini nemzetközi repülőtérre (Schönefeld, Tegel) a németországi szolgáltató szektor szakszervezeti szövetsége (Verdi), a biztonsági szolgálatok dolgozóinak munkabeszüntetése miatt számos járatot, köztük egy budapestit is töröltek.

Rekordszámú látogató kereste fel a berlini fal emlékhelyeit 2018-ban

Rekordszámú, mintegy 1,1 millió érdeklődő kereste fel 2018-ban a berlini fal emlékhelyeit a német fővárosban, a Bernauer Straße-nál lévő emlékhelynél az elmúlt tíz év alatt több mint nyolcmillió látogatót számláltak – közölte csütörtökön a fenntartásért felelős Berlini Fal Alapítvány, amely 2009-ben kezdte meg munkáját.

Arab klánok toboroznak Berlinben

A klánok a 2015 óta érkező több mint egymillió szíriai, iraki és afgán férfi között keresik új tagjaikat. Fiatalkorúa­kat is gyakran foglalkoztatnak.

Elítélték Berlinben a Magyarországon elfogott német fegyverkereskedőt

Két év és tíz hónap börtönnel sújtotta kedden a berlini tartományi bíróság azt a férfit, aki a „migránsriasztó” (Migrantenschreck) elnevezésű, Magyarországról működtetett portálján keresztül adott el illegálisan fegyvereket a többi között Németországba. A döntés nem jogerős, az ítélet ellen a vádlott fellebbezhet.

Felavatták a berlini Múzeumsziget új fogadóépületét

Öt év késéssel és a tervezett költség duplájáért felépült a világon páratlan kulturális komplexum, a berlini Múzeumsziget új, David Chipperfield brit sztárépítész tervezte fogadóépülete, a James Simon Galéria.
355 cikk 1/36 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.