2018. november 19., hétfő, Erzsébet napja

Címke: bemutató

71 cikk 1/8 oldal

Kamera a színfalak mögött

A Cold­play zenekarról készült dokumentumfilmet egyetlen este vetítik Magyarországon, november 14-én, de akkor kétezer moziban.

Szembesülés, avagy a barátság feszült pokla

Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című, indulatoktól feszülő, szuggesztív erejű regényének színpadra írt változatát adja elő őszi stúdiódarabként a József Attila Színház.

Ők tényleg örökké szólnak

Kex, Syrius, Taurus – akiknek ezek a nevek ismerősek, rögtön érteni fogják, miről szól az Elhallgatott zenekarok nevezetű kiadvány.

Veterán gépek bemutatója és szüreti mulatság lesz szombaton Vácrátóton

Veterán járműveket és mezőgazdasági munkagépeket állítanak ki szombaton Vácrátóton a szüreti mulatság keretében, az érdeklődők mintegy 70 régi eszközt tekinthetnek meg és szórakoztató programokon vehetnek részt – tájékoztatta Spiegelhalter László polgármester az MTI-t.

A montreali filmfesztiválon mutatják be a Curtiz című filmet

A montreali filmfesztiválon mutatják be szeptember 1-jén Topolánszky Tamás Yvan filmjét, a Curtizt, amely Kertész Mihály (Michael Curtiz) világhírű magyar rendezőről és a Casablanca című filmklasszikus születéséről szól – hangzott el az M5 kulturális csatorna Hétvégi Belépő című műsorában vasárnap.

Az a sólyom már nem repül vissza

Kirakodóvásár, amerre a szem ellát, templomos lovagok válogatnak a portékák között, játék sisakos gyermekek rohangálnak, és Nagy Lajos király is bevegyül a nép közé.
71 cikk 1/8 oldal