2018. november 16., péntek, Ödön napja

Címke: bécs

210 cikk 1/21 oldal

Monarchia-utánérzés az osztrák–román síneken

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) az első külföldi vasúttársaság, amely élni kíván a romániai vasúti személyszállítás piacának liberalizálása kínálta lehetőségekkel.

Újra költözéssel fenyeget a CEU

A kormány szerint a Közép-európai Egyetem (CEU) bejelentése, hogy az amerikai diplomák kiosztását Bécsbe költöztetik, egy „Soros-féle politikai blöff” – közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő.

A régióban közepesen drága egy budapesti lakás

Prágában másfélszer többet kell fizetni a lakásokért, Ljubljanában a külvárosi részek kerülnek annyiba, mint itt a belváros, de Pozsony és Varsó is drágább.

Párizs a Frontex-terv mellett

A két ország vezetője a szerdán Salzburgban kezdődő EU-csúcs témáiról egyeztetett; a 28-ak soros elnökségét jelenleg Bécs tölti be.

Minden idők legnagyobb Bruegel-kiállítását rendezik Bécsben

Minden idők legnagyobb kiállítását rendezik Bécsben Pieter Bruegel műveiből a nagy flamand festő halálának közelgő 450. évfordulója alkalmából, az október 2-án nyíló tárlaton látható lesz „egy újonnan felfedezett Bruegel is” – jelentették be osztrák művészettörténészek Brüsszelben.

Berlin és Bécs támogatja Brüsszel határvédelmi javaslatait

A német és az osztrák kormány támogatja az Európai Bizottság javaslatait az Európai Unió (EU) külső határának védelméről – jelezte Angela Merkel német és Sebastian Kurz osztrák kancellár a jövő heti EU-csúcsról vasárnap Berlinben folytatott megbeszélésük előtt.

Életfogytiglani börtönre ítélték a Bécsben késelő afgánt

Életfogytiglani börtönre ítélte csütörtök este a bécsi tartományi bíróság azt a 23 éves afgán férfit, aki március 7-én késsel támadt több emberre az osztrák fővárosban, négyüket megsebesítve. Az ítélet még nem jogerős.
210 cikk 1/21 oldal