2018. november 16., péntek, Ödön napja

Címke: barack obama

373 cikk 1/38 oldal

Obama is bevetette magát Trump ellenében

Obama nem kertelt: Trump szerinte olyan veszélyt jelent az országra, ami miatt neki is fel kell emelnie a szavát; úgy vélte, a helyzet rosszabb, mint amire 2016-ban számított.

Meghalt McCain

Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb formátumú politikusát veszítette el a hét végén Amerika John McCain szenátor személyében.

Trump elégedett a Junckerrel folytatott tárgyalások eredményeivel

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön Iowa és Illinois államokban népszerűsítette az Európai Bizottság elnökével, Jean-Claude Junckerrel folytatott szerdai tárgyalásain elért eredményeket, és az európai piac megnyitásáról beszélt.

Afrikában tűnt fel a már visszavonult Obama

Nelson Mandela örökségéről beszélt a volt amerikai elnök, Barack Obama tegnap a Dél-afrikai Köztársaság legnépesebb városában. Az exállamfő leköszönése óta kerüli a közszereplést, de hallgatása véleménynyilvánítás is lehet. A Nobel-békedíjas politikus még visszakerülhet a címlapokra, de ez már inkább a feleségén, Michelle Obamán múlik.

Diplomáciai álom és valóság

A ma születésnapos Egyesült Államok visszatalál a diplomácia eredeti gyökereihez: a misszióvezető feladata az, hogy elsősorban a fogadó állam vezetésével keresse a kapcsolatot.

A politikai inkorrektség lett a vígjáték veszte

Az ABC televízió egyetlen tollvonással szüntette meg a Roseanne című tévésorozatot. Ezzel legalább tízmillió amerikai kereshet magának más kedd esti elfoglaltságot.
373 cikk 1/38 oldal