2018. október 19., péntek, Nándor napja

Címke: bankrendszer

41 cikk 1/5 oldal

Moody's: javul a magyar bankrendszer működési környezete, marad a pozitív kilátás

A Moody's Investors Service várakozása szerint a magyar bankrendszer működési kondícióinak javulása jót tesz a szektor hitelportfólió-minőségének és tőkehelyzetének. A nemzetközi hitelminősítő kedden Londonban ismertetett új szektorelemzésében közölte: ennek alapján fenntartja a magyar bankrendszernek két éve megadott pozitív kilátást.

Duplázniuk kell a bankoknak

A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint ehhez sokkal hatékonyabb bankrendszerre van szükség, miközben a jegybank továbbra is sokallja a lakossági hitelek felárát.

A bitcoinőrület margójára

A divat elképesztő dolgokat szülhet. Felkap valamit, egy sztorit kreál mögé, és az emberek nem akarnak lemaradni, ezért viharos ütemben elkezdik vásárolni, használni.

Kockázatok a bankrendszerben

Mindenki tudja, hogy a gazdaság működésének fontos szektora a pénzügyi intézményrendszer. Azt is, hogy ennek felügyeletére szükség van. Államilag vagy önszabályozás formájában.

MNB: erős maradt a hazai bankrendszer sokkellenálló képessége

A hazai bankrendszer külső kockázatokkal szembeni sokkellenálló képessége erős maradt, a korábban jelzett külső kockázatok némileg enyhültek, de teljesen nem szűntek meg – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi stabilitási jelentéséből, amelyet szerdán sajtótájékoztatón mutattak be a jegybank szakértői.

MNB: szeptemberben csökkent a bankrendszer forintlikviditása

Szeptemberben csökkent a bankrendszer forintlikviditása, ami az egynapos, három hónapos és egyéb hitelintézeti betétek átlagos állományának csökkenésében tükröződik – jelentette statisztikai mérlegének előzetes adatai alapján csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Bővül a lakossági hitelezés

Kedvezően ítélik meg a hazai gazdaság kilátásait és az ezekkel járó hitelezési lehetőségeket a K&H Banknál.
41 cikk 1/5 oldal