2018. november 18., vasárnap, Jenő napja

Címke: Argentína

137 cikk 1/14 oldal

Döntéskényszer előtt

Kénytelen rendezni a sorait a katolikus egyház Ferenc pápa hazájában, Argentínában, ahol a vallástól egyre inkább elforduló lakosság nehezen fogadja el az abortusztörvény elutasítását, követelve az egyház és az állam teljes szétválasztását. Közben a legnagyobb katolikus országnak számító Brazíliában is nehéz időszak elé nézhet az egyház: noha az új elnök, a jobboldali Jair Bolsonaro imával kezdte győzelmi beszédét, a vallási vezetők a szélsőségesség erősödésétől tartanak.

Kétségbeesve tüntetett Argentína

Tizennyolc órás vitát követően elfogadta az argentin parlament alsóháza a 2019-es költségvetés tervezetét, amely újabb csapást jelent a válságot átélő lakosság számára.

Aranycsapatok magyarokkal

Késely Ajna az előző napi 800 méter gyorson aratott győzelme után a második aranyérmét gyűjtötte be: megnyerte a 200 méter gyorsot is.

Taroltak fiataljaink az ifi olimpián

Magyarország 24 éremmel, 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal zárja a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát, az éremtáblázatot pedig a negyedik helyen.

Tovább ömlik az aranyeső

Küldöttségünk már a harmadik nap után öt aranynál járt, keddig más színű érmünk nem is volt. A 206 ország között az oroszok mögött a második helyen álltunk az éremtáblázaton.
137 cikk 1/14 oldal