2019. január 23., szerda, Zelma, Rajmund napja

Címke: amerika

475 cikk 1/48 oldal

Trump átmeneti védelmet ajánlott bizonyos migránsoknak a részleges kormányzati leállás feloldása érdekében

Donald Trump amerikai elnök szombaton a részleges kormányzati leállás feloldása érdekében javaslatot tett a demokrata párti törvényhozóknak, hogy a migránsok bizonyos csoportjainak három évig védelmet nyújt a kitoloncolástól, cserébe az amerikai-mexikói határra tervezett fal 5,7 milliárd dolláros építési költségeinek megszavazásáért.

Az afgán tálibok nem tárgyalnak az Egyesült Államok különleges megbízottjával

Az afgán tálibok cáfolták szombaton a pakisztáni sajtóban korábban megjelent értesüléseket, amelyek szerint készek lennének felújítani a tárgyalásokat az Egyesült Államok különleges megbízottjával, Zalmay Khalizaddal, egyben ismételten elutasították a közvetlen párbeszédet az afgán kormánnyal.

Tiltanák a Huawei egyes termékeit

Amerikai törvényhozók egy csoportja kétpárti törvényjavaslatot nyújtott be helyi idő szerint szerdán este a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat gyártotta chipek és egyes alkatrészek amerikai forgalmazási tilalmáról.

Egyre durvul a leállás

Példátlan következményekkel jár már az amerikai államigazgatás immár negyedik heti részleges leállása – ez ugyanakkor nem meglepő.

Ankara a stratégiai partnerségre emlékeztette a fenyegetőző amerikai elnököt

A török-amerikai stratégiai partnerség figyelembe vételére vonatkozó várakozásainak adott hangot hétfőn Ibrahim Kalin török elnöki szóvivő, miután Donald Trump amerikai elnök a gazdaság tönkretételével fenyegette meg Ankarát arra az esetre, ha a török hadsereg a kurdokra támadna Szíriában az amerikai katonák kivonása közben.
475 cikk 1/48 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.