2018. november 16., péntek, Ödön napja

Címke: állampapír

82 cikk 1/9 oldal

Új kötvényt bocsát ki az ÁKK

Az Államadósság-kezelő Központ várakozása szerint az új kötvénnyel az önkormányzatok vonzó és biztonságos befektetési lehetőséghez jutnak.

Tízmilliárdok kamatoznak kötvényekben a gyermekeknek

Tállai András hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is támogatni kívánja a fiatalokat és ösztönözni a szülőket, hogy gyermekük jövőjéről már születésüktől fogva gondoskodjanak.

Keresik az állampapírokat

Tegnap is a tervezettnél több állampapírt tudott értékesíteni az adósságkezelő, a rövid futamidőnél közel az eredeti duplájára is bőven volt kereslet.

Állampapírra cserélték betéteiket az önkormányzatok

Állampapírra cserélték betéteiket az önkormányzatok, a helyhatóságok január végén több mint 316 milliárd forintnyi magyar állampapírt tartottak számláikon - írta szerdai számában a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján.

ÁKK: Jövőre tovább csökken az államadósság

Az ÁKK jövőre csökkenő államadóssággal és a belső finanszírozás további erősödésével számol, az adósság devizaaránya az idei 22-ről 20 százalékra csökkenhet.

Átnevezik az állampapírokat

A lakosság körében végzett piackutatások rávilágítottak arra, hogy a többség számára az állampapírok elnevezése bonyolult, a termékek nehezen azonosíthatók.

Gazdaságtörténeti bizalomfelfutás

Először fordult elő az adósságkezelő aukcióján tegnap, hogy negatív hozamon értékesített magyar állampapírt, ráadásul jelentős túljegyzés mellett.
82 cikk 1/9 oldal