2018. december 9., vasárnap, Natália napja

Címke: alku

19 cikk 1/2 oldal

Elhalaszthatják a szavazást a Brexit-megállapodásról, cáfolat érkezet

Vasárnapi brit sajtóértesülés szerint a kormány elhalasztja a kedd estére kitűzött alsóházi szavazást a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodásról, és Theresa May miniszterelnök megpróbál módosításokat elérni az egyezményben a jövő heti évzáró EU-csúcson.

Brexit: megalázó vereség vár Mayre?

A szavazás nem sok jóval kecsegtet a brit kormány számára. Sajtóforrások szerint a kudarc elkerülése érdekében a voksolás elhalasztásának lehetősége is felmerült. 

Uniós engedély a brexitalkura

Az Egyesült Királyságban inkább kétkedve fogadták az alkut, amely a kritikusok szerint a brit távozás ellenére is bebetonozza az EU erőpozícióját.

Tűzszüneti alku Tripoliban

Az ország déli részében vasárnap óta újra komoly összecsapások zajlottak a nemzetközileg elismert kormány erői és más fegyveres csoportok között.

Javultak az alkupozíciók

A fővárosban átlagosan mintegy egymillió forintot, vidéki nagyvárosokban pár százezret lehetett lealkudni a lakások hirdetési árából az elmúlt fél évben.

Enyhül a cseh patthelyzet

A hosszú hónapok óta tartó tárgyalások következményeként várhatóan megszülető egyezmény minden valószínűséggel számos kompromisszum eredménye mindkét párt részéről.

Húzzák-vonják az iráni atomalkut

Talán még az irániak maguk sem tudják, akarnak-e vagy fognak-e egyszer atombombát építeni, mindenesetre a Teheránnal kötött nagyhatalmi megállapodás évek óta a világpolitika egyik kulcskérdése.
19 cikk 1/2 oldal