2018. november 19., hétfő, Erzsébet napja

Címke: agrárkamara

59 cikk 1/6 oldal

Agrárkamara: 2020-2030 között évente 17 milliárd forint jut öntözési célú fejlesztésekre

A hatékony és fenntartható vízgazdálkodás elérésének érdekében a kormány 2020-2030 között évente 17 milliárd forint állami forrást biztosít öntözési célú fejlesztésekre – mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón, miután megbeszélést folytatott Áder János köztársasági elnökkel a vízgazdálkodást érintő kérdésekről és a fúrt kutakról.

Az idén várhatóan gyenge lesz a kajszibaracktermés

Az idén várhatóan gyenge lesz a kajszibaracktermés, és az augusztus közepéig tartó szezonban, a március eleji fagyok miatt, az átlagosan 30 ezer tonnás termésnek kevesebb mint felét takarítják be a gazdák – derült ki csütörtökön a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által a Fejér megyei Tordasi Fajtakísérleti Állomáson tartott kajszi fajtabemutatón.

Agrárkamara: június 19-ig módosíthatók a hibás egységes kérelmek

A termelőknek június 19-ig van lehetőségük az egységes kérelmek előzetes ellenőrzése során feltárt hibák szankciómentes javítására – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Agrárkamara: július 2. a tagdíjbevallás határideje

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) idei tagdíjbevallási időszakában a tagoknak július 2-ig kell eleget tenniük ennek a kötelezettségüknek a köztestület portáljáról nyíló e-Irodában - hívta fel a figyelmet az agrárkamara.

Az Agrárkamara a KAP 2014-2020 közötti szintjének legalább a megtartását szorgalmazza

Az agrárium számára a legfontosabb továbbra is a közös agrárpolitika (KAP) következő hétéves költségvetési keretének a nagysága, ezért az Európai Bizottság (EB) május 2-án megjelent javaslatát az agrárkamara elfogadhatatlannak tartja, legalább a jelenlegi, 2014-2020 közötti szint megtartását támogatja - közölte Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke miután a bizottság pénteken bejelentette, hogy Magyarország számára a korábbiaknál 5 százalékkal kevesebb mezőgazdasági támogatást irányoz elő a következő uniós költségvetési ciklusra szóló javaslatában. 

Az agrárkamara is teszteli az aszálymonitoring-rendszert

Az aszály elleni védekezésben érdemi előrelépést hoz az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) által létrehozott komplex vízhiány-előrejelző rendszer, aminek 2019-es indulása előtti tesztelésben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is közreműködik a következő hónapokban.

Ágazati összefogást szorgalmaz az agrárkamara a sertéspestis ügyében

Az afrikai sertéspestis miatti gazdasági károk mérséklése érdekében ágazati összefogást szorgalmaz a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - mondta Éder Tamás, a szervezet élelmiszeriparért felelős alelnöke az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.
59 cikk 1/6 oldal