2019. január 21., hétfő, Ágnes napja

Címke: afganisztán

549 cikk 1/55 oldal

Köröző békegalamb

Az afganisztáni katonai helyzet zsákutcában van, a szemben álló felek egyike sem tudja legyőzni a másikat. Az amerikaiak megfelezik a közép-ázsiai államban jelen lévő csapataikat.

Az afgán tálibok nem tárgyalnak az Egyesült Államok különleges megbízottjával

Az afgán tálibok cáfolták szombaton a pakisztáni sajtóban korábban megjelent értesüléseket, amelyek szerint készek lennének felújítani a tárgyalásokat az Egyesült Államok különleges megbízottjával, Zalmay Khalizaddal, egyben ismételten elutasították a közvetlen párbeszédet az afgán kormánnyal.

Anomáliák a német kitoloncolásban

Meghiúsult Németország kísérlete, hogy egy több mint 20 bűncselekményt elkövető afgán állampolgárt menedékkérelmének elutasítása után visszaszállítsanak a férfi származási országába.

Álom maradhat az afganisztáni háború vége

Az afganisztáni háborút lezáró békemegállapodás csak álom marad, ha a tálibok nem ülnek tárgyalóasztalhoz a kabuli kormánnyal – jelentette ki Abdulla Abdulla afgán kormányfő szerdán, egy nappal az után, hogy a szélsőséges mozgalom lemondta az amerikai tisztségviselőkkel folyó katari tárgyalások erre a hétre kiírt negyedik fordulóját.

Több mint 770 ezer afgán tért haza Iránból 2018-ban

Több mint 770 ezer, gazdasági megfontolásból Iránba kivándorolt afgán tért haza 2018-ban Afganisztánba – írta az AFP francia hírügynökség a Nemzetközi Migrációs Szervezetre (IOM) hivatkozva kedden.

Kisebbik rossz

Alig két héttel azután, hogy Donald Trump bejelentette az amerikai katonák távozását Szíriából, megtapasztalhatjuk a döntés következményeit.
549 cikk 1/55 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.