2024. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: 1956-os forradalom

44 cikk 1/5 oldal

A 1956-os forradalom idején készített fotókból rendeznek vándorkiállítást

Az MTVA Archívumának 1956-os forradalom idején készített fotóiból rendeznek vándorkiállítást, amelynek eső állomása a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban lesz – tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó Osztálya az MTI-t.

A történelem legtisztább forradalma volt

A náci terrorral egylényegű volt a szovjet totalitárius hatalom, amely elfojtotta a forradalmat 1956 novemberé­ben – közölte lapunkkal tegnap Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója.

Véres megtorlással a hatalomba

Mivel Kádár csak szavakkal nem tudta megszerezni a valódi hatalmat, elfogadta és támogatta a szovjet elvtársak javaslatát.

Rendületlenül Arany Jánossal szólva

A népek nem barbárságot, nem saría törvényt akarnak, hanem kultúrát. A saját kultúrájukat. Erre reményt Közép-Európa ad.

Nemcsak srácok, pesti lányok is vannak

Kövessy Róbert filmrendező – az Uránia Nemzeti Filmszínházban bemutatott – Pesti lányok című dokumentumfilmje négy bátor ' 56-os nő történetéről szól.

Gyalázkodott Szanyi Tibor

61 évvel a forradalom és 28 évvel a rendszerváltás után az MSZP-ben még mindig ott szunnyad a gyűlölet és a cinizmus az ’56-os forradalom iránt.
44 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.