2024. április 19., péntek, Emma napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/belfold/meszaros-lorinc-a-vallalkozasai-erdekeben-visszavonul-a-kozelettol-3030520/

Mészáros Lőrinc a vállalkozásai érdekében visszavonul a közélettől

Ez a lokálpatrióta hitvallása: Felcsút polgára maradok, csak a polgármesterségről mondtam le
Lemondott tisztségéről Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere. Az üzletember a döntéséről április 20-án írásban is tájékoztatta a község alpolgármesterét és jegyzőjét. Az időközi polgármester-választás időpontjáról a helyi választási bizottság határoz majd, miután keddi ülésén a képviselő-testület is hivatalos tájékoztatást kap a településvezető lemondásáról.

Döntésének okairól a nagyvállalkozó a Magyar Időknek elmondta: az irányítása alatt lévő tőzsdei vállalatok jelentős tranzakciók előtt állnak, gazdasági érdekeltségei átfogó szervezeti átalakuláson mennek keresztül, amelyek tulajdonosként teljes embert igényelnek. Emellett még a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának is elnöke, s mivel mindig mindenben maximális teljesítményt szeret nyújtani, ezért a polgármesteri feladatokat már nem tudja a jövőben felelősséggel ellátni.

Az üzletember bízik abban, hogy visszavonulását követően nyugodtabb időszak következik a község életében, hiszen az ellenzéki sajtó Orbán Viktor miniszterelnökhöz kötődő barátsága miatt állandó nyomás alatt tartotta az önkormányzat működését, a képviselő-testületi üléseket, jelentősen megnehezítve ezzel a munkavégzést. Ahogyan Mészáros Lőrinc fogalmazott, abban bízik, lemondásával és közszereplői státusának megszűnésével az ilyen típusú érdeklődés is alábbhagy a községben.

Mészáros Lőrinc azt szeretné, ha a választópolgárok a jelenlegi alpolgármesternek, Mészáros Lászlónak szavaznának majd bizalmat. Benne látja a biztosítékot arra, hogy Felcsút továbbra is fejlődjön, mert ő véghez tudja vinni azokat a megkezdett programokat, el tudja érni mindazt, amit a település és a testület korábban célként kitűzött maga elé. Az alpolgármester egyébként csak névrokona Mészáros Lőrincnek.

A lemondott polgármester szerint a település nagyon jó úton halad, óriási fejlődésen ment keresztül regnálása alatt, egy prosperáló, biztos lábakon álló települést ad át. A megvalósulás küszöbén álló terveik között szerepel még egy új bölcsőde és iskola felépítése, ebben is segít majd megválasztott utódjának.

„Húszezer embernek adok munkát, megélhetést”
Fotós: Éberling András

– Én Felcsút polgára maradok, csak a polgármesterségről mondok le! – fogalmazta meg lokálpatrióta hitvallását. – Minden erőmmel azon leszek, hogy támogassam az itt élőket, az alapítványaim például hosszú távra rendezkedtek be. A Vál-völgyi fiatalok tanulását ösztöndíjjal segítjük, vissza nem térítendő támogatást nyújtunk nekik lakásépítésre, -felújításra. Évente közel ötszázmillió forintot osztunk így szét. A közélettől való visszavonulásom tehát nem azt jelenti, hogy a Felcsúton vagy a Vál-völgyi kistelepüléseken élők ne számíthatnának rám – hangsúlyozta a leköszönő polgármester.

Arra a fölvetésre, hogy mindez ellentmond az ellenzéki sajtó által sugallt képnek, miszerint szétlopta az országot, nevetve csak annyit mondott: – Húszezer embernek adok munkát, megélhetést. Fő célom továbbra is az, hogy tevékenyen részt vegyek a kis- és középvállalkozások megerősítésében, akik közül felnőhetnek majd a hazai nagyok, ami az egész ország felemelkedését elősegíti majd.
Mészáros Lőrincet 2011-ben választották Felcsút község polgármesterévé, tevékenységét társadalmi munkában látta el, vagyis munkájáért nem vett fel fizetést.

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Tükörkép
Talán nem könnyelmű kijelentés minden idők legnépszerűbb szabadidős elfoglaltságának nevezni a kártyázást. Napjainkban is tízmilliók ülnek a kártyaasztalokhoz.

Poszt-trauma

„Celebügyvéd” bosszankodik Orbán Viktor miatt
Persze csak mint „független”.

Poszt-trauma

A fake news média hatalmas pofont kapott
Kezdhetnek félni a ballib hírhamisítók.

Poszt-trauma

Az ECHO TV munkatársa helyre tette a kekeckedő jobbikosokat
Így maradnak érv nélkül, ha értelmes beszélgetőtárssal találják szemben magukat.

Poszt-trauma

Lukácsi hangján szólalt meg Beer
A püspök szerint nemes célok vezérlik a ballibeket?

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.