2024. április 20., szombat, Tivadar napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/belfold/brusszel-a-migransvizumokkal-is-csak-felerositene-a-bevandorlast-3686411/

Brüsszel a migránsvízumokkal is csak felerősítené a bevándorlást

Választ vár az Európai Bizottságtól a kabinet a menekülteknek kiosztott bankkártyák ügyében
Miközben a migránsoknak osztogatott bankkártyákra és vízumokra eurómilliárdokat fordítanak, Brüsszelben még több migrációt támogató javaslat is van az asztalon – hangzott el a parlament hétfői záróülésén. Szó volt többek közt a Jobbik körüli zavaros pénzügyek kivizsgálásáról, az ellenzéki képviselőket azonban leginkább Nikola Gruevszki érdekelte.

– A migránsok kártyáira együttesen már milliárdos nagyságrendű források érkeztek, és Brüsszelben még mindig számos, a migrációt támogató javaslat van az asztalon – mondta Dömötör Csaba hétfőn a parlamentben.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a KDNP-s Soltész Miklós migránsokhoz eljuttatott bankkártyák, illetve migránsvízumok ügyében tett napirend előtti felszólalására reagált. Soltész a Soros Györggyel azonos állásponton lévő baloldal legújabb őrületének nevezte a kártyák és az úgynevezett migránsvízum alkalmazását. Dömötör Csaba válaszában rámutatott: Brüsszel ezzel is állandósítaná és bővítené a bevándorlást Európában.

– Az Európai Parlamentben ugyan nem kapott többséget az úgynevezett migránsvízum kérdése, így újabb szavazást rendelnek el, vagyis a Sargentini-jelentésről szóló szavazás után másodszor erőszakolják meg a jogot – hangsúlyozta a politikus, aki szerint az Európai Bizottságnak számos kérdésre kellene válaszolnia, pél­dául hogy mindez mennyi pénzbe került a magyar és az európai adófizetőknek.

Az azonnali kérdések órájában F. Kovács Sándor (Fidesz) a Jobbik zavaros pártfinanszírozásáról kérdezte a kormányt. – A Jobbik gazdálkodási botrányai után újabb kétes ügyletekre derült fény Szabó Balázs volt jobbikos által, aki nejlonzacskós rántott húsról beszélt – idézte fel, hozzátéve, leszögezhetjük, hogy a rántott hús nem közétkeztetési kategória. A Fideszes politikus szerint az ügy kivizsgálása közérdek. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: a Jobbik ma már árnyéka annak a pártnak, amely a közélet megtisztításáról beszélt.

– Reménytelen helyzetben lévő párt, kétes ügyekkel, és továbbgyűrűzik az illegális pártfinanszírozási botrány – sorolta. Azt ígérte, minden érintett szerv megfelelően fog eljárni a párt zavaros pénzügyeinek kivizsgálásában. Az ellenzéki felszólalókat leginkább a volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki érdekelte.

Mennyi pénzbe kerülnek ők a magyar és az európai adófizetőknek?
Fotó: Reuters

A kormánypárti reagálásokban elhangzott: a volt macedón miniszterelnök menedékjog iránti kérelmet nyújtott be, annak elbírálásában a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal és a rendőrség a törvényeknek megfelelően jár el.

Hangsúlyozták, egy 2007-es menedékjogi törvény vonatkozó része tette lehetővé, hogy a volt kormányfő kérelmét ne tranzitzónában nyújtsa be. Mint mondták, ez a rendelkezés arról szól, hogy különleges bánásmódot igénylő személyek esetén a határon lefolytatott eljárás szabályai nem alkalmazhatók. Elhangzott az is, sem a magyar állam, sem a magyar hatóságok nem segítették Nikola Gruevszkit a Macedóniából való kijutásban.

Rákérdezünk az ENSZ-nél is

Kérdésekkel fordult az Európai Bizottság és az ENSZ illetékeséhez Szijjártó Péter a számos migránsnak és menekültnek kiosztott név nélküli bankkártyák ügyében. A külgazdasági és külügyminiszter közölte: egyebek mellett arra vár választ Filippo Granditól, az ENSZ menekültügyi főbiztosától és Dimitrisz Avramopulosztól, az Európai Bizottság migrációügyi biztosától, hogy hány ilyen program kezdődött, s ezek részeként hány bankkártyát osztottak ki illegális bevándorlóknak, mekkora összeget biztosítottak és milyen forrásból, illetve közvetlenül vagy különböző civil szervezeteken keresztül bonyolították-e le a programot.

 

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Tükörkép
Talán nem könnyelmű kijelentés minden idők legnépszerűbb szabadidős elfoglaltságának nevezni a kártyázást. Napjainkban is tízmilliók ülnek a kártyaasztalokhoz.

Poszt-trauma

„Celebügyvéd” bosszankodik Orbán Viktor miatt
Persze csak mint „független”.

Poszt-trauma

A fake news média hatalmas pofont kapott
Kezdhetnek félni a ballib hírhamisítók.

Poszt-trauma

Az ECHO TV munkatársa helyre tette a kekeckedő jobbikosokat
Így maradnak érv nélkül, ha értelmes beszélgetőtárssal találják szemben magukat.

Poszt-trauma

Lukácsi hangján szólalt meg Beer
A püspök szerint nemes célok vezérlik a ballibeket?

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.