2024. március 19., kedd, József, Bánk napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/belfold/bayer-zsolt-az-europai-embert-megfosztjak-vallasi-nemzeti-es-nemi-identitasatol-3882653/

Bayer Zsolt: az európai embert megfosztják vallási, nemzeti és nemi identitásától

MTI
Az európai embert az elmúlt száz évben először megfosztották vallási identitásától, és most készülnek elvenni nemzeti és nemi identitását is – mondta Bayer Zsolt publicista Az Európai esték a XV. kerületben című előadássorozat keretében tartott előadásában szerda este Budapesten.

Bayer Zsolt arról beszélt: a nyugati civilizációt első körben megfosztották a vallásától, mondván, ez a fejlődés útja, és „Isten nélkül jobb lesz neki”.

Második körben – néhol már sikerrel – éppen most tart az európai emberek megfosztása nemzeti identitásuktól és ezzel párhuzamosan a nemi identitásuktól is.

Az ily módon legalapvetőbb identitásaitól megfosztott embernek pedig nem marad más, mint a fogyasztás.

Az újságíró kitért arra: eközben az identitását vesztett Európára „rázúdul egy másik, megingathatatlan vallási, nemzeti és nemi identitású tömeg”, és nem nehéz kitalálni, hogy a két tömeg küzdelméből ki kerül majd ki győztesen – mondta a publicista.

Meglátása szerint ma a világnak azokon a pontjain, ahol minden feltétel adott ahhoz, hogy a társadalmak reprodukálják önmagukat és jólétben tudják felnevelni utódaikat, az emberek „nem méltóztatnak szaporodni”, ahol pedig „semmilyen feltétel nem adott a szaporodáshoz ott a társadalmak brutális módon túlszaporodnak”. Ha pedig minden így marad, és az emberiség továbbra is így kizsákmányolja a bolygó természeti erőforrásait, elkerülhetetlen egy újabb népvándorlás.

Arra viszont senki nem tudja a választ, mi lesz, ha majd nem naponta öt-hatszáz ember próbál meg „átevickélni lélekvesztőkön a Földközi-tengeren”, hanem több millió ember indul el.

Bayer Zsolt arról is beszélt: 500 éve, 1517-ben Luther Márton és a reformáció gyökeresen változtatta meg Európa szellemiségét és arculatát.

A reformációval magára találó ember kikövetelte magának, hogy megkapja a saját nemzeti nyelvén a szentírást, és hogy templomaiban a tiszteletesek a saját nyelvén szóljanak hozzá, és ezzel párhozamosan az európai polgár „felismerte magában az erőt”, hogy ő formálja saját társadalmát és életét – mondta.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a reformáció máig ható pozitív folyamat, de mint minden szellemi áramlatra, erre is igaz, hogy nincs az a csodálatos ideológia, amivel az ember, ha elég ideig „bíbelődik”, ne változtatná önmaga paródiájává vagy tragédiájává.

A publicista szerint a Luther óta eltelt ötszáz év folyamatait két évszámban lehet összesűríteni: 1717-ben London külvárosában megalakult az első szabadkőműves nagypáholy, a liberalizmus első kézzelfogható szervezete, 1917-ben pedig kitört a bolsevik forradalom és Európa eljutott a kommunizmusig.

Bayer Zsolt előadását többször is megzavarták.

Az előadásnak otthont adó zeneiskola kapujában tíz-tizenkét DK-szimpatizáns tüntetett, „Az uszítás bűn”, „Vesszen a rendszer!” feliratú kartonokat tartva kezükben.

A tiltakozók a „Hegedűóra az emeleten, uszítás a földszinten”, „Rákospalota nem lesz fasiszta!” bekiabálásokkal fogadták a rendezvényre érkezőket.

Az este elején hat Soros György-maszkot viselő fiatal vonult a színpad elé, többükről egy ember leszedte a maszkot. Később, az előadást megszakítva a hallgatóságból egy csuklyás, majd egy másik férfi kiabálni kezdett, Bayer Zsoltot szidalmazta.

A biztonsági őrök mindannyiukat kikísérték a teremből.

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Tükörkép
Talán nem könnyelmű kijelentés minden idők legnépszerűbb szabadidős elfoglaltságának nevezni a kártyázást. Napjainkban is tízmilliók ülnek a kártyaasztalokhoz.

Poszt-trauma

„Celebügyvéd” bosszankodik Orbán Viktor miatt
Persze csak mint „független”.

Poszt-trauma

A fake news média hatalmas pofont kapott
Kezdhetnek félni a ballib hírhamisítók.

Poszt-trauma

Az ECHO TV munkatársa helyre tette a kekeckedő jobbikosokat
Így maradnak érv nélkül, ha értelmes beszélgetőtárssal találják szemben magukat.

Poszt-trauma

Lukácsi hangján szólalt meg Beer
A püspök szerint nemes célok vezérlik a ballibeket?

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.