2024. április 24., szerda, György napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/belfold/a-biztonsag-az-elso-az-aquaparkokban-3306938/

A biztonság az első az aquaparkokban

A fogyasztóvédelem aktív jelenléte a magyar családok és gyermekek érdekét szolgálja
Az ország minden részében ellenőrizte a fogyasztóvédelmi hatóság a strandokon, aquaparkokban lévő csúszdák és más vízi élményeszközök üzemeltetési körülményeit.

Mintegy 132 vízi élményt biztosító helyszínen összesen 580 eszközt ellenőriztek a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai, a szakemberek a feltárt súlyosabb mulasztások nyomán több mint két és fél millió forint összegű bírságot szabtak ki. A látogatók biztonsága érdekében 23 helyszínen összesen 56 eszköz használatát tiltották meg ideiglenesen, ezek közül már 18 élményeszköznél pótolták a hiányosságokat, így azok ismét használhatók.

– Az ellenőrzés célja az volt, hogy a nyári főszezonban már biztonságos, a követelményeknek megfelelő aquaparkok fogadják a látogatókat. Mivel az itt található eszközöket elsősorban gyermekek használják, a vizsgálatok során az ő biztonságuk az elsődleges szempont – mondta Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

Egyre kevesebb a baleset az élményközpontokban

Fotó: Kurucz Árpád

A hatóság munkatársai a berendezések megfelelőségi tanúsítványait, a terhelhetőség feltüntetését, a kezelő személyzet biztonságos működtetéshez szükséges képesítési bizonyítványait, a berendezések adattábláin feltüntetendő jelöléseket, az üzemeltetési napló szabályos vezetését ellenőrizték.

A fogyasztóvédelem aktív jelenléttel szolgálja a vízi élményeszközöket használó magyar családok, gyermekek védelmét és biztonságát, amit a statisztikai adatok is alátámasztanak: 2014 óta nem történt gyermekhalállal végződő baleset a hazai strandokon.

2009. július 19.: A siófoki Galerius fürdő élménymedencéjébe fulladt bele egy négyéves kisgyermek.
2009. július 23.: Egy kilencéves kisfiú halt meg az Aquaworldben, amikor az egyik medence tisztítóberendezése beszippantotta.
2012. június 9.: A jászapáti strand egyik medencéjében merült el egy tizenkét éves kislány.
2012. június 20.: A földesi strandon esett bele egy kilencven centi mély gyógyvizes medencébe egy hároméves kislány, aki az újjáélesztést követően a kórházban hunyt el.
2014. június 8.: A tápiószentmártoni strandon fulladt vízbe egy nyolcéves kisfiú.

 

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Tükörkép
Talán nem könnyelmű kijelentés minden idők legnépszerűbb szabadidős elfoglaltságának nevezni a kártyázást. Napjainkban is tízmilliók ülnek a kártyaasztalokhoz.

Poszt-trauma

„Celebügyvéd” bosszankodik Orbán Viktor miatt
Persze csak mint „független”.

Poszt-trauma

A fake news média hatalmas pofont kapott
Kezdhetnek félni a ballib hírhamisítók.

Poszt-trauma

Az ECHO TV munkatársa helyre tette a kekeckedő jobbikosokat
Így maradnak érv nélkül, ha értelmes beszélgetőtárssal találják szemben magukat.

Poszt-trauma

Lukácsi hangján szólalt meg Beer
A püspök szerint nemes célok vezérlik a ballibeket?

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.