2018. augusztus 20., hétfő, István napja

Bayer Zsolt

Magyar rekord született Debrecenben
Magyar rekordot állítottak fel a táncosok péntek délután Debrecen főterén: Béres András legendás, 1950-ben született koreográfiáját, a Mikepércsi csárdást 326-an táncolták egyszerre a Nagytemplom előtt.
Változnak az idők (2.)
Megérkeztek végre az új honfoglalók, akiknek nincsenek nemzeti önazonosságaik, nincsenek kulturális determináltságaik, nincsenek holmi gyökereik – semmijük sincs.
Bayer Zsolt
Változnak az idők (1.)
Hazát véren szokás venni, vérrel szokás megvédeni, még akkor is, ha ez a mondat olyan idétlennek, szentimentálisnak és félelmetesnek tűnik egyesek szemében.
Bayer Zsolt
A megfagyott ország
Bukni látszik a sugalmazni kívánt tétel is, miszerint az Orbán-kormány idején megfagy az ország, máskor meg mindig melege van.
Bayer Zsolt
Vágó István, a szpáhi
Ilyen amikor a kvízmester viccet csinál.
A 2Rule és a csótányok
Nem telik el nap, hogy a 2Rule (vagyis a Turul) szóba ne kerülne a balos-libsi sajtóban. Ez afféle pótcselekvés arrafelé, egyszer­smind az egyetlen létező identitásuk megélése.
Bayer Zsolt
Az elszigetelt Orbán
A kormányfő az orosz elnökkel, a német kancellárral, a kínai miniszterelnökkel, a török elnökkel, az izraeli miniszterelnökkel találkozott, s telefonon egyeztetett az amerikai elnökkel is.
Bayer Zsolt
Föld a koponyában
Bizony, felebarátim, eltelt már legalább egy év, és nem volt liberális értelmiségiek aláírásával díszelgő nyílt levél, amely tiltakozik valami, de még inkább valaki ellen.
Bayer Zsolt