2018. július 21., szombat, Dániel, Daniella napja

24 óra hírei

131 cikk 1/5 oldal

Jól megválasztott hitel felvételével jelentős összegek spórolhatók meg

A lakásvásárlók mintegy fele hitelt vesz igénybe, a kedvező kamatok, törlesztőrészletek és az állami támogatási formák miatt is egyre többen gondolkodnak a lakáshitel felvételében – mondta Trencsán Erika, a BankRáció.hu hitelszakértője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Szombaton lesz a 193. Anna-bál Balatonfüreden

Szombat este 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, melyre ötszáz vendéget várnak a szervezők az Anna Grand Hotelbe. A Blaha utcában idén is lesz utcabál, újdonságként pedig sétakocsikázásra is lesz lehetőség a bál estéjén.

Tovább szedi áldozatait a hőhullám Japánban

Tovább szedi áldozatait a hőhullám Japánban, az elmúlt két napban legalább 12 ember halálát okozta a perzselő, helyenként a 35 Celsius-fokot is meghaladó hőség – jelentették helyi hírügynökségek pénteken.

A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

Az exobolygókra vadászó Kepler és a fiatal csillagrendszerek infravörös sugárzását vizslató Spitzer űrtávcső egyesített erejével tárta fel egy magyar kutatócsoport a DQ Tau rendszerében zajló fizikai folyamatokat – közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pénteken az MTI-vel.

Több mint 40 kurd harcost „semlegesített” a török hadsereg

A török hadsereg pénteki közleménye szerint a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) 43 feltételezett tagját semlegesítette az elmúlt hétben folytatott műveletei során Törökország délkeleti és Irak északi részén. A fegyveres erők akcióiban egy török katona meghalt, kettő megsebesült.

Putyin elkerülhetetlennek nevezte a nyugdíjkorhatár emelését

Vlagyimir Putyin orosz elnök sajnálkozásának adott hangott pénteken a tervezett nyugdíjkorhatár-emelés miatt, mindazonáltal leszögezte, hogy reformra van szükség, különben „összeomlik” az oroszországi nyugdíjrendszer.

Kategória-győztes lett a Virágvölgy a palicsi fimfesztiválon

Csuja László Virágvölgy című, amatőr főszereplőkkel készült első mozifilmjét választotta a legjobb alkotásnak az időszerű problémákkal foglalkozó Párhuzamok és ütközések című kategóriában a palicsi filmfesztivál filmkritikusokból álló nemzetközi zsűrije – közölte a bírálóbizottság pénteken.

Kerékpárszállítási próbaüzem indul a 4-es metróvonalon

A budapesti metróhálózaton először teszteli kerékpárok szállításának lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV, a próbaüzemet e hét végén tartják a 4-es metró szerelvényein.

„Oltáskommandókkal” próbálják megfékezni a fertőzés terjedését Romániában

Az elszigetelten élő, a fertőzésnek leginkább kitett beoltatlan közösségekbe szervezett „oltáskommandókkal” próbálják a román egészségügyi hatóságok megfékezni a két éve tartó kanyarójárványt, amely a tisztiorvosi szolgálat pénteken közzétett heti jelentése szerint már 14 758 megbetegedést okozott és 59 halálos áldozatot követelt.

Szulejmán szultán sátrát is bemutatják a kőszegi ostromnapokon

Szulejmán szultán pompázatos sátrát is bemutatják és történelmi íjászversenyt is tartanak száz jelmezes résztvevővel idén augusztus 3. és 5. között a Félhold – telihold XII. Kőszegi Ostromnapok keretében – közölték pénteken a Jurisics-vár külső udvarán tartott sajtótájékoztatójukon a rendezvénysorozat szervezői.

Nagy István: a bortermelés stratégiai terület

Az Agrárminisztérium mindenekelőtt a családi vállalkozásokat erősíti, rekordösszegű támogatásokat kapott a szőlő- és borágazat – hangsúlyozta a tárcavezető.

Dzsihadista terroristát likvidáltak a pakisztáni biztonsági erők

A pakisztáni biztonsági erők likvidálták az ország történetében elkövetett egyik legsúlyosabb dzsihadista merénylet kitervelőjét. A Hidaját Ullah néven azonosított iszlamistával saját házában végeztek a pakisztáni határőrség katonái – közölte pénteken Kaiszar Kán, a hatóság szóvivője az AFP francia hírügynökséggel.

Elkezdik a Salgó úti városrehabilitációt Salgótarjánban

Elkezdik a Salgó úti városrehabilitációt Salgótarjánban, a városrészben 17 bérlakást és egy közösségi házat is kialakítanak; a beruházásra több mint 266 millió forintot nyert az önkormányzat – közölte a városfejlesztési iroda pályázati referense pénteken az MTI-vel.

131 cikk 1/5 oldal