2018. február 25., vasárnap, Géza napja

24 óra hírei

58 cikk 1/2 oldal

Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára: elégedettek lehetünk

Elégedettségének adott hangot a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában azzal kapcsolatban, hogy Magyarország a 21. helyen végzett az éremtáblázaton a phjongcshangi téli játékokon.

Kékestetőn rekordhideg volt

Kékestetőn a nappali maximum is mínusz 10 fok alatt volt vasárnap, ezzel megdőlt a legalacsonyabb maximumhőmérséklet napi rekordja – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Már lehet nevezni a Zuglói Táncfesztiválra

Idén szalagavató táncokkal is lehet nevezni a Zuglói Táncfesztivál – Országos Amatőr Táncversenyre, amelyre május végéig várják a jelentkezéseket.

Arany, bor, veterán

Akár kicsi, akár tetemesebb a vagyon, mindig érdemes, hozzáértéssel lehet is fialtatni. Mondják, a befektetés olyan terv, amely képletekből és stratégiákból áll.

Váratlanul elhunyt a bollywoodi szupersztár

Elhunyt 54 évesen szívroham következtében Szridevi Kapúr bollywoodi szupersztár, aki mintegy 300 filmben szerepelt csaknem öt évtizedes pályafutása alatt.

Megtolt Suzuki

A legtöbb téli-nyári játékon a japán politikus, Szeiko Hasimoto vett részt, aki 12 éven keresztül összesen hét olimpián gyorskorcsolyázott és biciklizett.

Birkózás korhatár nélkül

Szombaton és vasárnap a borsodi megyeszékhelyen rendezték meg a Diákolimpia – Grundbirkózás Országos döntőjét.

Gulyás Gergely: a kommunizmus a lényegét tekintve hazug

A kommunizmussal kapcsolatos hazugságoknak két fajtáját is ismerjük: előbb a valódi természetét nemes jövőképpel leplező ideológiával találkoztunk, majd azzal, hogy nem kell tanulnunk a történtekből.

Vízben oldódó alsónadrág

A középosztály unalmában nem tudja, mihez kezdjen magával. Eme állítás tökéletes példája egy házaspár legújabb találmánya.

Fidesz: a választás tétje, hogy marad-e határzár

A választás tétje, hogy bevándorláspárti kormány lesz-e, amilyet az ellenzék akar, vagy marad a Fidesz, és az garancia arra, hogy a határzár is marad, és Magyarország is magyar ország tud maradni.

Lezárhatja a vitát Lengyelország az Európa Bizottsággal?

Márciusig megállapodhat a lengyel kormány és a brüsszeli Európai Bizottság a jogállamiság lengyelországi helyzete körüli vita lezárásáról – írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap.

Tömeges DNS-tesztet végeznek egy 20 évvel ezelőtti gyermekgyilkos kézrekerítése okán

Egy 20 évvel ezelőtti gyermekgyilkosság tettesének felkutatásához DNS-tesztek tízezreinek elvégzését kezdték meg a holland rendőrség szakemberei: 21 500 – 18 és 75 év közötti – férfit szólítottak fel a helyi hatóságok a német-holland határ térségéből, hogy jelentkezzenek önkéntesen mintavételre.

Átadták a Kovács Béla-emlékházat Pécsett

„Ez a ház egyben tanúságtétel is, az igazság megismerésének eszköze. Feladata mától, emlékeztetni mindenkit az elkövetett és elszenvedett bűnökre„ – fogalmazott Hoppál Péter.

Hazaérkeztek olimpiai bajnokaink

 A „Gratulálunk!” felirattal, az aranyérmes magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltó tagjainak fényképével és egy nemzeti lobogóval feldíszített autóbuszok gördültek be a csarnok elé. 

Az állam elfogása

Már a múlt hét közepén tudni lehetett, hogy beköszöntött a vég, csakúgy mint pár hónapja a negyven évig Zimbabwét uraló Robert Mugabe esetében.

58 cikk 1/2 oldal