2018. október 23., kedd, Gyöngyi napja

24 óra hírei

95 cikk 1/4 oldal

Szakértő: a hatóságoktól lehet megtudni, egy létező kútnak van-e engedélye

A jegyzőtől, illetve a katasztrófavédelmi igazgatóságtól lehet megtudni, hogy egy már létező fúrt kútnak van-e engedélye, ha nincs, akkor el kell végezni a kút utólagos állapotfelmérését és legalizálását – mondta Rózsa Attila, a Magyar Vízkútfúrók Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

Aki szinte mindent látott a forradalom napjaiban

Péli András Felidézte, 1956. október 24-én a Dohány utcai zsinagóga környékén egy ÁVO-s különítmény igazoltatta úgy, hogy falhoz állították társaival és géppuskát nyomtak a hátába.

Robothad

Ha a vadász meglát egy drónt, akkor ráirányítja fegyverét, a kilőtt háló elkapja az eszközt, és kis ejtőernyő segítségével lehozza a földre.

Egy forradalmi olimpiai győzelem emlékezete

Mi a dolgunkat tettük, azért voltunk ott az olimpián, mert nekünk győznünk kellett – jelentette ki Köteles Erzsébet, Melbourne olimpiai bajnoka az ECHO TV Jó reggelt című műsorában.

Németh Zsanett elődöntős

Az elődöntőben a címvédő török Yasemin Adarral találkozik, aki idén megnyerte az Európa-bajnokságot is. Ha Németh újabb bravúrt hajt végre, akkor szerdán az aranyért küzdhet.

A hallgatás ránehezedett a Kádár-korszakra

A kommunista diktatúra éveiben tabutémának számított az 1956-os forradalom, s családon belül is a gyerekeket inkább megkímélték a tragikus részletektől.

Kapitány a fedélzeten!

Bolsonaro most épp a hatalomszerzés előszobájában áll, kivételesek az esélyei, de láttunk már meglepő fordulatot az elnökválasztásokon.

Felkészülnek a hurrikán érkezésére

Mexikó csendes-óceáni partvidékéhez közelített helyi idő szerint hétfő éjjel a 4-es erősségű Willa hurrikán, luxusszállodákat, szörfölők által kedvelt strandokat és halászfalukat fenyegetve. Az ország déli részén korábban pusztító Vicente trópusi vihar okozta esőzések 12 ember halálát okozták.

Birkózó-vb: Németh Zsanett bravúros győzelme

A 76 kilós Németh Zsanett hárompontos hátrányról fordított esélyesebb riválisa ellen, így negyeddöntőbe jutott a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokságon.

Szijjártó Péter: hálásak vagyunk 1956 valamennyi hősének

Hálásak vagyunk 1956 valamennyi hősének, mivel nagy szerepük van abban, hogy ma élvezhetjük a szabadságot – mondta a határon túli magyarságnak és a magyar külképviseleteknek küldött videoüzenetében a külgazdasági és külügyminiszter.

Kósa Lajos: 1956-ban megvalósult a nemzeti egység

Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint 1956 októbere azért volt kivételes, mert megvalósult a nemzeti egység, „ha úgy tetszik, a nemzeti együttműködés rendszere”.
95 cikk 1/4 oldal