2018. április 23., hétfő, Béla napja

24 óra hírei

106 cikk 1/4 oldal

Élre álltak a fehérváriak

A Videoton 1-0-ra legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó NB I 27. fordulójában, és ezzel a tabella élére állt, megelőzve a Ferencvárost.

Kim Dzsong Un fokozatos nukleáris leszerelést szeretne

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető azt kérte nemrég a leendő amerikai külügyminisztertől, hogy Washington egyezzen bele abba, hogy Phenjan fokozatosan, több év alatt szerelje le nukleáris arzenálját - írta vasárnap a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai lap.

Utcaművészek versenyeznek

Itthon is egyre több figyelem irányul az utcaművészekre – a közterületi kultúra szereplőire – ezért kilenc magyar nagyvárosban versenyezhetnek a hét végétől őszig a street art előadóművészei.

A brit bíróság halálra ítélt egy csecsemőt

A súlyosan beteg, 23 hónapos kisbabáról, Alfie Evansról le kell kapcsolni az őt életbe tartó készülékeket. Erről pénteken döntött így a brit legfelsőbb bíróság.

Örményországnak nem kell Szargszján

Több mint egy hete tartanak a tüntetések Jerevánban a múlt kedden megválasztott Szerzs Szargszján miniszterelnök lemondását követelve.

Világsztárokat vonzhat a 78 ezer férőhelyes új aréna

A 2019 végére elkészülő új Puskás Ferenc Stadion Közép-Európa legkorszerűbb, legnagyobb befogadóképességű arénája lesz, a labdarúgó-mérkőzéseket 67 ezren, a koncerteket 78 ezren élvezhetik majd - írja a hétfői Világgazdaság.

Tébolytangó

Ha az úgynevezett Soros-terv részleteibe merülünk, elámulunk, hogy mi mindent képzeltek róla az emberek. Tegyük hozzá, hogy a jóhiszemű emberek, akik mindössze egy társadalmi eszmét igyekeztek látni benne.

Nincs szó lépéskényszerről

A nemzetközi folyamatok jelenleg inkább ráerősítenek a Magyar Nemzeti Bank különutas politikájára, így egyre hosszabban, többéves távlatban is fenntarthatónak látszik a mostani kamatpolitika.

Afrikai sertéspestist mutatott ki vaddisznóban a Nébih

Afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatta ki vaddisznóban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma szombaton, a fertőzött tetemet Heves megyéből szállították be vizsgálatra a hatósághoz.

Előbb kezdődik a szúnyogirtás

Az idén a tavalyinál másfél hónappal korábban, már hétfőn kezdődik az országos szúnyoggyérítési program – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Végzetes lett a harmadik harmad

Két harmadon át jól tartotta magát, ám végül 3-0-ra kikapott Kazahsztántól a magyar jégkorong-válogatott a Budapesten zajló divízió I/A világbajnokság nyitónapján.

A görög fiatalok is lázadnak a migránsok ellen

A nagyrészt Afganisztánból érkezett menedékkérők napok óta azért tüntettek, hogy gyorsítsák fel eljárásukat, és szállítsák őket a szigetről Görögország belsejébe.

20 év börtönre ítélték Salah Abdeslamot

Terrorista gyilkossági kísérlet vádjában bűnösnek találta és 20 év börtönre ítélte Salah Abdeslamot és társát, Soufien Ayarit hétfőn az illetékes brüsszeli bíróság.

Szegedi rockcsődület

Akár világrekord is születhetett: majdnem négyszáz rockzenész gyűlt össze a szegedi Dóm téren a SzegedRocks villámcsődületre szombaton.

Násznépet bombázott a szaúdi vezetésű koalíció

Legkevesebb 40 ember meghalt vagy megsebesült Jemenben abban a légicsapásban, amelyet a szaúdi vezetésű nemzetközi katonai koalíció harci repülőgépei egy esküvőre mértek - tudatták a helyi hatóságok hétfőn.

A migráció közegészségügyi kockázatai

Ha a liberális csapokat megnyitjuk, ömlik belőlük, hogy a migráció jó, sőt támogatandó fejleménye korunknak. Hangoztatják ezt anélkül, hogy egyetlen konkrétumról érdemben be tudnának számolni.

106 cikk 1/4 oldal