2017. július 26., szerda, Anna, Anikó napja

Vizes VB

Magyaros orosz rulett

A közönség nem bírta csendben, többször is rázendített a „Nagy Viktor! Nagy Viktor!” szövegű magyar népdalra, fűszerezve egy kis „Szép volt, fiúk!”-kal.

Világcsúcseső a Duna Arénában

Az amerikai Lilly King 1:04.13 perces világcsúccsal nyerte a női 100 méter mell döntőjét kedden az úszó-világbajnokságon a Duna Arénában.

Kozma Dominik országos csúccsal hatodik, Kapás Boglárka negyedik

A hazai közönség egyik új kedvence, Kozma Dominik 50 méteren még világcsúcs részidőn belül fordult. Kapás Boglárka negyedik, Késely Ajna nyolcadik lett 1500 méter gyorson.

Hosszú Katinka világbajnok 200 méter vegyesen

Megvan az első magyar aranyérem a budapesti vizes világbajnokságon, cseppet sem meglepő módon Hosszú Katinka révén, aki biztosan, ha nem is simán nyerte a 200 méter vegyest.

Nézze meg Hosszú Katinka aranyat érő úszását – videó!

A magyar úszónő az elejétől kedve vezetett a 20 méteres vegyesúszás döntőjében, és végül nagyszerű győzelmet ünnepelhetett a célba érkezve. Íme, a befutó az M4 Sport videóján!

A FINA legrangosabb kitüntetését kapta meg Orbán Viktor kormányfő

A miniszterelnök megköszönve a kitüntetést kijelentette: tisztában van azzal, hogy ezt a rangos elismerést a magyar nép kapta és örömmel veszi át a nevében.

Dobogón a négy muskétás

A 4×100-as férfigyorsváltóban legfeljebb helyezésben reménykedtünk, ehhez képest Kozma Dominik bődületes országos csúccsal (48.26 mp) kezdett.

Megvan az első magyar érem, bronzot nyert a férfi 4×100-as gyorsváltó

A Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összeállítású váltó új nemzeti rekorddal, az amerikaiak és a brazilok mögött ért célba harmadikként.

Hosszú Katinka az aranyért úszik hétfőn

A háromszoros olimpiai bajnok magyar világklasszis a legjobb idővel jutott be a 200 méteres vegyesúszás döntőjébe.

Kapás Boglárka 5., Késely Ajna 6. 400 gyorson, Katie Ledecky nyerte a számot

Kapás 4:04.77 perces eredménnyel csapott célba, míg Késely alaposan megjavítva eddigi egyéni legjobbját 4:05.75-ös időt úszott.

A vizes vb rendezést méltatta a NOB elnöke, akit Orbán Viktor fogadott

A Budapesten tartózkodó Thomas Bachot munkaebéden látta vendégül a miniszterelnök – tájékoztatott a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Hosszú Katinka máris bombaformában

A Duna Arénában vasárnap kezdődött úszóversenyek során a háromszoros olimpiai bajnok 2.07.49 perces idővel nyerte az előfutamot és jutott az elődöntőbe.

Seszták Miklós: eddig nagy siker a világbajnokság

A miniszter kiemelte, legnagyobb büszkeségük a Duna Aréna és a Dagály-beruházás, hiszen, amikor megpályázták a vb-rendezést, Magyarországnak nem volt ilyen létesítménye.

Märcz Tamás: megérdemeltük a csoportelsőséget

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya leszögezte, hogy a vb nyitószakaszában elért sikerhez nagyban hozzájárult a szurkolók fergeteges biztatása.

Kicsit hiányzik az érem

Pénteken a férfiak és a nők 25 kilométeres versenyével befejeződtek a nyílt vízi úszás küzdelmei Balatonfüred térségében.

Úsznak a szeretetben

Bíró Attila szövetségi kapitány: A hétfői negyeddöntőig kemény edzéseket és egy csapatépítő tréninget iktatok a programba, elviszem agyaggalamb-lövészetre a játékosaimat!

Hat góllal nyertek a férfi pólósok, csoportelső a válogatott

Arról viszont csak az ezt követő olasz-ausztrál összecsapás dönt, hogy sikere nyomán a négyes első vagy második helyén végez Märcz Tamás együttese.