2017. november 24., péntek, Emma napja
Vélemény
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/velemeny/kvota-evolucioja-es-hazai-ellenzek-2189272/

A kvóta evolúciója és a hazai ellenzék

Kezdetben voltak a kékmoszatok, aztán jött a brontoszau­rusz, a dodó madár, és végül maradt a kvóta. A kvóta úgy kezdte, hogy egyáltalán nem is volt. Nem volt, nem is lehetett, hiszen egyáltalán nem volt rá szükség. Azért nem volt rá szükség, mert a kvóta szerinti elosztás során migránsokat osztunk el, ugye, méghozzá azért, mert válsághelyzet alakult ki.

Igen ám, de alig másfél évvel ezelőtt még sem migrá­ciós probléma, sem pedig a migrációval összefüggő válsághelyzet nem volt – ezt a teljes magyar ellenzék mondta, pártállástól függetlenül, hosszan, szenvedélyesen és ellentmondást nem tűrő hangon kifejtve, miszerint nincs Európában semmiféle migrációs probléma, ezt az egészet a magyar kormány és személyesen Orbán Viktor találta ki azért, hogy ne kelljen a valódi problémákról beszélnie.

Ez volt tehát a kvóta ontogenezisének első stációja, a zigóta állapot: hogy nincs kvóta.

A fejlődés következő fázisában a kvóta kezeket-lábakat növesztett, és megjelent a maga valójában a migráns, ami addig is itt volt, csak nem illett beszélni róla. De mivel akkorára nőtt, hogy nem lehetett többé hallgatással és hazudozással eltüntetni, elindult az átnevezés folyamata, és megszületett a menekült. Ez egy nagyon sajátos, nagyon gyors fejlődési folyamat volt, amelynek során hirtelen mindenki menekültté változott.

Menekült lett a marokkói, az algériai, a bangladesi, a pakisztáni, az indiai – menekült lett mindenki, aki nem tudott odahaza Ferrarit vásárolni magának, ámbár nagyon vágyott egy Ferrarira, ezért nekivágott az Európába vezető útnak. És e csodás teljes átalakulás során egyszerűen eltűntek a terroristák is, s aki terroristákat vélt felfedezni a szegény „menekültek” között, az boszorkányt üldözött és kiiratkozott a civilizációból.

E folyamattal párhuzamosan a kvóta (ami addig természetesen nem létezett) hirtelen megjelent.

Igen ám, de úgy jelent meg, mint egy önkéntesen, szabadon választható kis embrió. Akit az visz haza, és csak az, aki szeretné, aki vágyik rá. Nemrég tettem fel a blogomra azt a kis filmecskét, ahol ellenzéki politikusok hosszan, szenvedélyesen, ellentmondást nem tűrő hangon kifejtik, hogy „szó nincs kötelező kvótáról”, ilyesmi Brüsszel fejében meg nem fordult soha, ezt kizárólag a magyar kormány és személyesen Orbán Viktor találta ki, hogy ne kelljen a valódi problémákról beszélnie, Brüsszel kizárólag önkéntes kvótákról álmodik és beszél, hiszen „ennek a szolidaritásnak szívből kell jönnie”, mert „a szolidaritást nem is lehet kikényszeríteni”.

Erről beszél Ujhelyi Pistike az MSZP-ből, Molnár Csabi és Niedermüller Petya a DK-ból, az egészen különleges, furcsa teljes átalakuláson áteső Vona (lepkéből lett hernyó) arról beszél, hogy hát bizony pár ezer migránst igazán befogadhatnánk.

Tehát a kvóta ontogenezisének következő stációja a kvóta, mint nem létezőből létezővé váló entitás, ami nem lehet más, csak önkéntes, szabadon választott, szívből jövő, és amit nem lehet kikényszeríteni.

Ezt követte a harmadik stáció. Ezután ugyanis a kvóta hirtelen kötelezővé változott. Méghozzá úgy, hogy e változást az Európai Tanácsban ülő miniszterelnökök és államfők nem szavazták meg, ezért a brüsszeli irányítók Juncker vezényletével megszavaztatták egy alacsonyabb fórummal, a belügyminiszterekkel. Ez az a Juncker, aki két feles között kifejtette, a kvóta soha nem lehet kötelező, hiszen a szolidaritásnak szívből kell jönnie. Aztán, mivel nem jött szívből, mégis kötelező lett. A harmadik stáció tehát: a nem létezőből létezővé váló és „soha nem lehet kötelező” kvóta hirtelen megjelent teljes pompájában, és immáron kötelezőként lejtett át az önfelszámolásba kezdett Európa színpadán.

A teljes átalakulásnak természetesen ezzel nincsen vége.

Most ugyanis a brüsszeli labancok és hazai ágenseik éppen azt hangoztatják, hogy a kötelező kvótarendszer szerinti migránselosztás egyszeri és megismételhetetlen alkalom, szó sem lehet arról, hogy ebből egy állandó, felülről nyitott létszámú mechanizmus legyen.

Innen lehet tudni, hogy a kvótarendszer szerinti migránselosztás legkésőbb jövő tavaszra állandó, felülről nyitott létszámú mechanizmussá fog változni. És majd azt is meg fogják magyarázni, hosszan, szenvedélyesen, ellentmondást nem tűrő hangon. Ugyanis ennek a mesterségesen vezényelt és irányított evolúciónak az a végcélja, hogy megszűnjenek az európai nemzetállamok és megszűnjön az európai civilizáció.

Ezért kell ellenállni, mindenhogyan és bárhogyan.

Amúgy egy apróságot még: az unió saját törvényei, de a genfi konvenció is kimondja, hogy ha egy bevándorló, migráns (az evolúció egy pontján menekült) egyszer megkapta az engedélyt a tartózkodásra, akkor attól a pillanattól kezdve senki és semmi nem korlátozhatja őt szabad mozgásában az EU területén belül.

Tessék mondani: hogyan és mivel fogjuk rávenni a Kelet-Bulgáriába és az Ormánságba kiosztott migránst, hogy másnap ne menjen el Hamburgba? És ha majd mégis megakadályozzuk, akkor Brüsszel remélhetőleg ismét kötelezettségszegési eljárást fog indítani ellenünk, amiért nem tartjuk tiszteletben az EU jogszabályait és az emberi jogokat?

Hirdetés

Kiemelt

Európa Liga: Szalai piros lappal „tért vissza”, a Hoffenheim kiesett

A közel három hónapos kényszerpihenő után visszatért magyar válogatott labdarúgó csapata, a Hoffenheim 3-1-re kikapott a Braga vendégeként.

Poszt-trauma

Feledy Péter a közmédiát ekézte

„Pitibb”, de a mindennapi életet befolyásoló dolgok hiányoznak

Vona legújabb fordulata

Mikor füllent a Jobbik elnöke?

Dollármilliókat áldozott a legénység kiképzésére Soros György

Szemináriumok, tanfolyamok, közvélemény-formálás.

Árulkodó kép Kennedyről

Örökkévalóság fekete keretben.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!