2017. május 1., hétfő, Fülöp, Jakab napja
Vélemény
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/velemeny/ellenzeki-garazdasagpolitika-az-unnepi-napon-1492495/

Ellenzéki garázdaságpolitika az ünnepi napon

Az ellenzék minden jel szerint lemondott arról, hogy tömegrendezvényt tartson. Tavaly, tavalyelőtt még ha döcögősen is, de azért csak összeverbuváltak valami civilnek meg demokratának nevezett tüntetést március 15-én, ám idén már erre sem tellett. Helyette azt a taktikát követték, hogy ha már nem tudnak annyi szimpatizánst felmutatni, amennyi akár egy vérszegény úttörőőrsnyi csoportosulásra elegendő, akkor az ország nagy többségének az ünneplését próbálják elrontani. Jelentjük: bármilyen nagy volt az igyekezetük, nem sikerült.

Igaz, mindent megtettek a nemtelen cél érdekében a Juhász Péter-féle huligánpárt aktivistái, korántsem jártak olyan sikerrel, mint ahogy a lihegő liberálbalos orgánumok tudósításaiban szerepelt, rávetítve előzetes rózsaszín, helyesebben vörös vágyaikat a valóságra. A csőcselék infantilis anarchista erőfeszítéseit nem koronázta siker, nem tudták a betervezett plezúrokat begyűjteni a bosszantóan toleráns nyárspolgári közönség részéről. A miniszterelnök beszéde mindennek ellenére jól hallható volt, úgyhogy kár volt a benzinért és a sok puffadtra fújt tüdőért és fütyülőért.

Mégsem volt haszontalan ez a penetráns, végletesen rossz­indulatú akció. Hiszen rávilágított, nyilvánvalóvá tette: nem kell aggódni a magyarországi baloldalért. Van, él és virul, igaz, egyre miniatürizáltabb, jelentéktelenebb, pitiánerebb és szélsőségesebb. Rejtély tehát, miért kerüli a sajtó nem liberális része is a szélsőbaloldal kifejezést, amikor itt burjánzik a szemünk előtt és hasonítja magához lassacskán az egész ellenzéket.

Aki végighallgatta Majtényi László közös baloldali exállamfőjelölt gyűlölettel átitatott áljogvédő, áldemokrata fröcsögését egy-két ezer híve előtt, az túlzott különbséget nem fedezett fel a bérfütyülős Juhász Péter alpári és a sorosista exombudsman nyökögő stílusa között. Megáll a mondás: kis ország vagyunk, egy szélsőbaloldali söpredékünk van. Világossá vált mindenki előtt, hogy a piszkos politikát emlegető, a kormány elzavarására felszólító, azt jogszerűnek tartó, Soros György által busásan honorált hordójogász miért nem tudott semmilyen pozitív tartalmat felmutatni parlamenti beszédében sem. Akinek a marxista-leninista gondolatokon kívül kevés egyéb kotyog az agyában, az nem köszönhet más sapkával, csak amilyenje van.

Más szempontból is szélsőségessé vált az ellenzék. Miután nemcsak kiismerhetően bosszúszomjasok a rájuk nem vevő magyar néppel szemben, hanem még ásítóztatóan unalmasak is. Mit mondjunk arra a frissen párttá alakult gyülekezetre, amely beköszönő rendezvényének megnyitója után egyszerűen nem tudott mit mondani annak az alig két-háromszáz embernek, akik az eddigi gőgös szövegeik után is kíváncsiak voltak rájuk? Régen lehetett látni ennyi tanácstalanul ácsorgó ifjat és kevésbé fiatalt, mint a Városligetbe meghirdetett Momentum-pikniken. Fantáziátlanságuk miatt jobb lett volna, ha a Fiktív párt nevet veszik fel.

Nem mintha nem érdemelné ki a fiktív jelzőt a többi morzsapárt is. Az MSZP vezetői már csak szigorúan zárt térben, hotelekben mernek beszédet mondani – mint most. Gyurcsány Ferenc, aki imád botrányos kirohanásokat tartani, immár csak az övéi, vagyis a szektája szűk körében szórja átkait a Fidesz-kormányra – így tett az ünnepen is. Nem lógott ki a sorból a magát a baloldal felé riszáló, oda ácsingózó Jobbik sem.

Elnöke, Vona Gábor hazai földesurakról beszélt, Majtényihoz hasonlóan. Mi lesz az új jelmondatuk? Vonának, Majtényinek egy a hangja? Követte új igazodási pontjait a tekintetben is a szélsőjobbról a szélsőbalra cukisodó formáció, hogy pár száz fős közönség előtt, belterjes légkörben folyhatott a kabinet- és országsimfelés. Láthatóan ők sem fogták fel, miként a többi, kívülről vezérelt ellenzéki párt sem, hogy nem a kormányt, hanem az ország ünnepelni vágyó lakosságát becsmérelték a demagóg szájtépéssel.

Ezzel a dühödt ünneprontó garázdaságpolitikával elárulták: már letettek az emberek megnyeréséről, arról, hogy választást nyerjenek.

Kiemelt

Kettős győzelemmel négyes döntőben a Veszprém

A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe azt követően, hogy vasárnap 30-25-re győzött a Montpellier vendégeként.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!