2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/visszatert-jo-hangulat-1320682/

Visszatért a jó hangulat

Fél ház. Egy ideje jó, ha ennyi elmondható a Szolnoki Olaj mérkőzéseinek a látogatottságáról. Ott, ahol a kemény mag, az úgynevezett B közép hagyományosan pompás hangulatot teremt, és annál a csapatnál, amely bajnoki címvédő, eljutott a Bajnokok Ligájába, s válogatott játékosok sorával aratta a sikereit.

Nem véletlen a múlt idő: bizony a Szolnok gyengén szerepel minden sorozatban. A BL nem meglepetés, ott az övénél sokkal jobb feltételekkel gazdálkodó, tapasztaltabb klubok a vetélytársak, már az is bravúr, hogy az Olaj október végén egy meccset meg tudott nyerni, az utolsó helye a csoportban már a rajt előtt borítékolható volt. A bajnoki vesszőfutás viszont roppant fájdalmas a szolnokiaknak, a sok vereségre és a szerény hetedik helyre szerintük nincs magyarázat.

A lengyel Zielona Góra elleni szerdai BL-meccs előtt a büfében sikerült nem feltétlenül reprezentatív közvélemény-kutatást tartani, amelyből az derült ki, hogy a szurkolók, különösen a B közép tagjai, nem a kudarcok miatt maradtak távol a meccsektől, egész egyszerűen annyira nem szerették Sztojan Ivkovicsot, hogy inkább otthon vagy egy vendéglátóipari egységben szorítottak a csapatnak.

– Ők ma sem jönnek, úgy döntöttek, majd szombaton, a Körmend elleni hazai rangadón térnek vissza – tájékoztatott egy középkorú férfi, mielőtt belekortyolt volna a sörébe. Nyilvánvalóan arra utalt, hogy a hét végén elhárult az akadály, a klubvezetés a Szegedtől elszenvedett vereséget követően elfogadta a két héten belül másodszor lemondó Ivkovics döntését, és a városban népszerű Kmézics Zorán vette át a csapat irányítását.

Arra a kérdésre, hogy tulajdonképpen mi bajuk volt a szerb–horvát mesterrel, aki a kilencvenes években játékosa is volt a klubnak, eleinte csak vállvonogatás volt a válasz. Aztán csak annyit mondogattak, hogy akarnok, nem rokonszenves, majd egy idősebb férfi előrukkolt egy 1997-es történettel, amely szerint Ivkovics akkor elszerződött Sopronba, és magával csábított több játékost, egy edzőt, sőt egy vezetőt is, és ez húsz év elmúltával is megbocsáthatatlan. Az viszont eszükbe sem jutott, hogy a csapat meg akarta volta buktatni az edzőt, ennek jelét sem tapasztalták. Tegyük hozzá, ez az Európa-bajnokság előtt álló válogatott szempontjából sem közömbös, hiszen a keretben sok szolnoki szerepel, a szövetségi kapitányt pedig Sztojan Ivkovicsnak hívják…

Aki egyébként teljesen el is szakadt a klubtól, semmilyen posztot nem tölt be vasárnap óta Szolnokon, és nem is fog. Tóth Zoltán, az Olaj ügyvezető igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a felnőttcsapattól az utánpótláshoz került Ivkovics eddigi segítője, a korábbi vezetőedző Pór Péter, Kmézics másodedzője pedig Andrius Jurkunas lett. Az ügyvezető a védelmébe vette az elküldött légióst, az amerikai James Kinney-t azzal, hogy adminisztratív okokból egy hónap késéssel érkezett Szolnokra, később megbetegedett, majd meg is sérült, ám a szerződését a gyenge teljesítménye miatt felbontották. Az új irányító, Darryl Bryant szerdán még csak a lelátón kaphatott helyet, mert eddigi csapata, a görög PAOK is részt vesz a BL-ben, és egy játékos a csoportmeccsek alatt csak egy klubban szerepelhet.

Forrás: Mirkó István

Vojvoda Dávid és társai joggal fogadták a közönség gratuláló pacsiját a lengyelek legyőzése után

Háromnegyed ház – ennyi már összejött a Zielona ellen szerda este. Volt szurkolás, még nem olyan, mint régen, de volt. Amikor a negyedik negyed 55–55-nél elkezdődött, mindenki felállva buzdította a csapatot, amely a második játékrészben már tizenkét ponttal is vezetett. A nézőtéri tombolás közepette az Olaj parádésan játszva és küzdve végrehajtotta a nagy bravúrt, 86-75-re nyert, és megszerezte második győzelmét a BL-ben.
A büfében boldog emberek itták a búcsúsört, de mondták, a lényeg a szombati meccs lesz. Legyőzik a Körmendet, elindulnak felfelé, és minden úgy lesz, mint a szép időkben. Telt házzal, B középpel.

Magyar kosarak máshol

Férfi Európa-kupa, 2. csoportkör, 4. forduló, N cs.: Körmend–Nanterre (francia) 91-74; O cs.: Cluj Napoca (román)–Fehérvár 81-86; női Euroliga, 8. forduló, A csoport: USK Praha (cseh)–Győr
83-56; B csoport: Sopron–Polkowice (lengyel) 76-64.

 

Hirdetés

Kiemelt

Buffon ezredes jelenti Palermóból

Pénteken kilenc meccset játszanak, a menü elemzése előtt illik néhány szót szólni Gianluigi Buffonról, aki pályafutása ezredik mérkőzésén szerepelhet.

Poszt-trauma

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Alföldi Róbert hazudik

Azt állítja, soha nem politizált direkten a színpadon.

Megalázó sms-eket küldözgetnek a HírTV vezetői a távozóknak

Tovább bomlik Simicska tévéje.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!