2017. január 17., kedd, Antal, Antónia napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/visszapasszolta-ferencvaros-doll-labdajat-1316515/

Visszapasszolta a Ferencváros Doll labdáját

A nép nyelvén szólva elnapolta Thomas Doll fegyelmi tárgyalását a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ). Cizelláltan fogalmazva persze nem egészen ez történt, az MLSZ és a Ferencváros közötti, jogi köntösbe bújtatott külön játszma második részét elhalasztották.

S mivel a klub – vezetőedzőjén keresztül történő – megregulázása jogi síkon zajlik, nem csupán minden szónak, hanem minden egyes betűnek, vesszőnek jelentősége van. Így mindenekelőtt az szorul tisztázásra, hogy a fegyelmi bizottság nem jó kedvében, netán bokros teendői miatt döntött így, hanem kényszerből, az FTC indítványának helyt adva.

A Ferencváros nagy erőkkel vonult fel a tegnapi tárgyalásra, amelyre két ügyvéd, valamint a klub kommunikációs igazgatója is elkísérte a vezetőedzőt. A meghallgatás nem tartott tovább öt percnél, az FTC-t képviselő jogász, Fehér Zsolt ugyanis arra hivatkozva, hogy az idézést a mellékletként csatolt dokumentumokkal együtt – értsd: Doll inkriminált nyilatkozatait – kérik hiteles német fordításban, valamint igényt tartanak hivatalos magyar–német tolmács jelenlétére, a tárgyalás elhalasztását indítványozta.

Életszerű javaslat, hiszen Thomas Dollt megilleti a jog, hogy anyanyelvén védekezzen. A fegyelmi bizottság több mint egy órán át mérlegelte, mitévő legyen, végül helyt adott a kérelemnek. Nyilván nem örömmel, hiszen az FTC érzékenyen rámutatott, hogy az idézés nem volt minden tekintetben kifogástalan.

Azt is mondhatjuk, a Ferencváros visszapasszolta a labdát. Mi több, az is előfordulhat, hogy a január 24-ére kiírt tárgyalás is elmarad, hiszen a zöld-fehérek egy nappal korábban elutaznak a valenciai edzőtáborba, Doll tehát „akadályoztatva lesz”.

Elhamarkodottan azonban ne hirdessünk ítéletet, a fő kérdés továbbra is az, megállja-e a helyét az MLSZ nehezen értelmezhető kifogása, miszerint az FTC vezetőedzője „bajnoki mérkőzéseket követően a különböző médiumoknak adott nyilatkozataiban az MLSZ vonatkozásában olyan tényre közvetlenül utaló kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák”.

Kiemelt

A néppárti Antonio Tajani lett az Európai Parlament elnöke

Tajani 351 voksot kapott, riválisa, a szociáldemokrata Gianni Pittella 282-őt. Az abszolút többséghez minimum 317 szavazatra volt szükség.

Poszt-trauma

Már árulják az Obama-korszak utolsó leheletét

Újabb remek ötlettel álltak elő az amerikai liberálisok.

Pilhál György is szerkesztőséget vált

Tovább erősödik a csapat.

Na, hová tart Bayer Zsolt?

Távozik a Magyar Hírlaptól.

Na, hová tart Azurák Csaba?

Intenzív tárgyalások zajlanak az ellenzéki körökben nagyon népszerű Kóczián Péterrel is.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!