2017. március 30., csütörtök, Zalán napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/visszapasszolta-ferencvaros-doll-labdajat-1316515/

Visszapasszolta a Ferencváros Doll labdáját

A nép nyelvén szólva elnapolta Thomas Doll fegyelmi tárgyalását a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ). Cizelláltan fogalmazva persze nem egészen ez történt, az MLSZ és a Ferencváros közötti, jogi köntösbe bújtatott külön játszma második részét elhalasztották.

S mivel a klub – vezetőedzőjén keresztül történő – megregulázása jogi síkon zajlik, nem csupán minden szónak, hanem minden egyes betűnek, vesszőnek jelentősége van. Így mindenekelőtt az szorul tisztázásra, hogy a fegyelmi bizottság nem jó kedvében, netán bokros teendői miatt döntött így, hanem kényszerből, az FTC indítványának helyt adva.

A Ferencváros nagy erőkkel vonult fel a tegnapi tárgyalásra, amelyre két ügyvéd, valamint a klub kommunikációs igazgatója is elkísérte a vezetőedzőt. A meghallgatás nem tartott tovább öt percnél, az FTC-t képviselő jogász, Fehér Zsolt ugyanis arra hivatkozva, hogy az idézést a mellékletként csatolt dokumentumokkal együtt – értsd: Doll inkriminált nyilatkozatait – kérik hiteles német fordításban, valamint igényt tartanak hivatalos magyar–német tolmács jelenlétére, a tárgyalás elhalasztását indítványozta.

Életszerű javaslat, hiszen Thomas Dollt megilleti a jog, hogy anyanyelvén védekezzen. A fegyelmi bizottság több mint egy órán át mérlegelte, mitévő legyen, végül helyt adott a kérelemnek. Nyilván nem örömmel, hiszen az FTC érzékenyen rámutatott, hogy az idézés nem volt minden tekintetben kifogástalan.

Azt is mondhatjuk, a Ferencváros visszapasszolta a labdát. Mi több, az is előfordulhat, hogy a január 24-ére kiírt tárgyalás is elmarad, hiszen a zöld-fehérek egy nappal korábban elutaznak a valenciai edzőtáborba, Doll tehát „akadályoztatva lesz”.

Elhamarkodottan azonban ne hirdessünk ítéletet, a fő kérdés továbbra is az, megállja-e a helyét az MLSZ nehezen értelmezhető kifogása, miszerint az FTC vezetőedzője „bajnoki mérkőzéseket követően a különböző médiumoknak adott nyilatkozataiban az MLSZ vonatkozásában olyan tényre közvetlenül utaló kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák”.

Hirdetés

Kiemelt

Szupersebességű kommunikáció lézerrel

Hamarosan nagy teljesítményű lézerekkel továbbíthatják az adatokat a Föld és a nemzetközi űrállomás között.

Poszt-trauma

Lassan a máglyán kötnek ki íróink

Agyrém a Harvard egyetem angol szakán.

Ezúttal Frei Tamás kapott egy méretes taslit Deutschtól

A kamuriportok mágusa csak azt kapta, amit érdemelt.

Na, miért ölelgette Demszky az Echo TV riporterét?

Mélyen a szemébe is nézett.

Kiállt az MSZP a milliárdos mellett

Közben trollkodtak is egyet.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!