2017. szeptember 21., csütörtök, Máté, Mirella napja
Sport, Vizes VB
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/varga-poker-hazai-henger-1963477/

Varga-póker, hazai henger

Az ausztrálok csak egy negyeden át tudtak ellenállni férfiválogatottunknak
Csak Vámos egyenlítő góljáig voltak eldöntésre váró kérdések a magyar férfi-vízilabdaválogatott bemutatkozó világbajnoki mérkőzésén; attól kezdve az extra­klasszis teljesítményt nyújtó csapatkapitány, Varga Dénes vezérletével hengerelt Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata. A mutatott játék, a 13-3-as végeredmény az ausztrálok ellen a legszebb reményekre jogosít.

Bár vasárnap, a Magyarország–Japán női pólómeccsre is gyakorlatilag megtelt a csaknem kilencvenéves, patinás Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodának a világbajnokságra „felturbózott” nézőtere, az a népvándorlás, ami tegnap kora este megindult a Margitsziget felé, szavakkal nehezen leírható. A magyar férfiválogatott bemutatkozása mintha a fél várost a nézőtérre vonzotta volna – ami persze fizikai képtelenség –, de olyan hangulat uralkodott odabent, hogy nem is várhattunk mást, csak pazar gálaelőadást.

Pedig az ausztrál válogatott sem nyeretlen kétévesek gyülekezete: tavaly a riói olimpián csak egy 9-9-es döntetlenre futotta ellenük, s a két adu ász, az új-zélandi származású, tavaly honosított, tőrőlmetszett maori harcos, Joseph Kayes és a vérbeli ausztrál Aaron Younger a magyar ob I klasszisai.

Vámos Márton fújt riadót, és utána már sima ügy volt a mérkőzés

Előbbi négy évig Szegeden jeleskedett, s most az OSC centere – csekély 198 centijével és 125 kilójával repülőgép-anyahajóra emlékeztet –, utóbbi pedig a bajnok, kupagyőztes és Bajnokok Ligája-első Szolnok egyik legjobbja.

A karneváli hangulat ellenére hideg zuhannyal, ausztrál góllal indult a meccs, s ha nincs Nagy Viktor három káprázatos védése, akkor akár el is húzhattak volna a szigetországiak. Szerencsére jött Vámos balkezes egyenlítő találata, majd a második negyedben Varga Dénes beindította a gólgyártást.

Bevert három egyformát, aztán még egy negyediket is, szép lassan helyreállt a világ rendje. Félidőben már 5-2-re vezetett a Märcz-legénység, Hosnyánszky távoli bombája egyenesen nyálcsorgató volt, s miután a két center, Hárai és az újonc Mezei is betalált, kezdett fölényessé válni az addig csak magabiztos győzelem. Amikor pedig a talán legnagyobb tehetségünk, Manhercz Krisztián is beküldött egy sistergős bombát, elszabadult a pokol a nézőtéren. Na jó, ne tessék semmi rossz­ra gondolni, csak féktelen ünneplés vette kezdetét…

Varga Dénes, négy góljával a mezőny legjobbja: – Sajnálom, hogy egy kicsit megvárakoztattuk az elején a közönséget, de szerintem a nézők is tudták, hogy 75 percig tart általában egy ­me­c­cs. Nem idegeskedtünk, az volt a fontos, hogy egységes képet mutassunk, s ez a mentalitás eredményezte a végén a 13 gólt.

Manhercz Krisztián két gólt vágott a hajrában: – 13-3-ra győztünk, nem is annyira a dobott, mint inkább a kapott gólok száma dicséretes, hiszen ez az ausztrál csapat a Világligában megverte az Egyesült Államokat, megnehezítette az olaszok és a szerbek dolgát.

Ezt a jó teljesítményt tovább kell vinnünk, mert a legfontosabb meccs szerdán lesz, az olaszok ellen. A közönség óriási lökést adott, én még sohasem játszottam ennyi ember előtt. Annak külön örülök, hogy dobtam két gólt a végén, de igazából a jó játék, a jó csapatvédekezés volt a fontos.

B csoport, első forduló: Magyarország–Ausztrália 13-3 (1-1, 4-1, 2-1, 6-0). A magyar gólszerzők: Varga 4, Török, Manhercz és Vámos 2-2, Hosnyánszky, Hárai, Mezei, ill. Edwards, Younger, Kayes.

Hirdetés

Kiemelt

Szijjártó Péter: Minden eddiginél fontosabb a nukleáris kísérletek tilalma

Szijjártó Péter azt kérte azoktól az országoktól, amelyeknek jelentős nukleáris kapacitásai vannak, hogy írják alá és ratifikálják az egyezményt.

Poszt-trauma

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Alinda Katinkába rúg

Alföldivel természetesen jóban van.

Gyurcsány gyónásra szólított fel!

Sose hittük volna, hogy ez megtörténhet.

Sokan példát vehetnének az új magyar sportcsillagról

Új hős született.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!