2017. július 26., szerda, Anna, Anikó napja
Sport, Vizes VB
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/varga-poker-hazai-henger-1963477/

Varga-póker, hazai henger

Az ausztrálok csak egy negyeden át tudtak ellenállni férfiválogatottunknak
Csak Vámos egyenlítő góljáig voltak eldöntésre váró kérdések a magyar férfi-vízilabdaválogatott bemutatkozó világbajnoki mérkőzésén; attól kezdve az extra­klasszis teljesítményt nyújtó csapatkapitány, Varga Dénes vezérletével hengerelt Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata. A mutatott játék, a 13-3-as végeredmény az ausztrálok ellen a legszebb reményekre jogosít.

Bár vasárnap, a Magyarország–Japán női pólómeccsre is gyakorlatilag megtelt a csaknem kilencvenéves, patinás Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodának a világbajnokságra „felturbózott” nézőtere, az a népvándorlás, ami tegnap kora este megindult a Margitsziget felé, szavakkal nehezen leírható. A magyar férfiválogatott bemutatkozása mintha a fél várost a nézőtérre vonzotta volna – ami persze fizikai képtelenség –, de olyan hangulat uralkodott odabent, hogy nem is várhattunk mást, csak pazar gálaelőadást.

Pedig az ausztrál válogatott sem nyeretlen kétévesek gyülekezete: tavaly a riói olimpián csak egy 9-9-es döntetlenre futotta ellenük, s a két adu ász, az új-zélandi származású, tavaly honosított, tőrőlmetszett maori harcos, Joseph Kayes és a vérbeli ausztrál Aaron Younger a magyar ob I klasszisai.

Vámos Márton fújt riadót, és utána már sima ügy volt a mérkőzés

Előbbi négy évig Szegeden jeleskedett, s most az OSC centere – csekély 198 centijével és 125 kilójával repülőgép-anyahajóra emlékeztet –, utóbbi pedig a bajnok, kupagyőztes és Bajnokok Ligája-első Szolnok egyik legjobbja.

A karneváli hangulat ellenére hideg zuhannyal, ausztrál góllal indult a meccs, s ha nincs Nagy Viktor három káprázatos védése, akkor akár el is húzhattak volna a szigetországiak. Szerencsére jött Vámos balkezes egyenlítő találata, majd a második negyedben Varga Dénes beindította a gólgyártást.

Bevert három egyformát, aztán még egy negyediket is, szép lassan helyreállt a világ rendje. Félidőben már 5-2-re vezetett a Märcz-legénység, Hosnyánszky távoli bombája egyenesen nyálcsorgató volt, s miután a két center, Hárai és az újonc Mezei is betalált, kezdett fölényessé válni az addig csak magabiztos győzelem. Amikor pedig a talán legnagyobb tehetségünk, Manhercz Krisztián is beküldött egy sistergős bombát, elszabadult a pokol a nézőtéren. Na jó, ne tessék semmi rossz­ra gondolni, csak féktelen ünneplés vette kezdetét…

Varga Dénes, négy góljával a mezőny legjobbja: – Sajnálom, hogy egy kicsit megvárakoztattuk az elején a közönséget, de szerintem a nézők is tudták, hogy 75 percig tart általában egy ­me­c­cs. Nem idegeskedtünk, az volt a fontos, hogy egységes képet mutassunk, s ez a mentalitás eredményezte a végén a 13 gólt.

Manhercz Krisztián két gólt vágott a hajrában: – 13-3-ra győztünk, nem is annyira a dobott, mint inkább a kapott gólok száma dicséretes, hiszen ez az ausztrál csapat a Világligában megverte az Egyesült Államokat, megnehezítette az olaszok és a szerbek dolgát.

Ezt a jó teljesítményt tovább kell vinnünk, mert a legfontosabb meccs szerdán lesz, az olaszok ellen. A közönség óriási lökést adott, én még sohasem játszottam ennyi ember előtt. Annak külön örülök, hogy dobtam két gólt a végén, de igazából a jó játék, a jó csapatvédekezés volt a fontos.

B csoport, első forduló: Magyarország–Ausztrália 13-3 (1-1, 4-1, 2-1, 6-0). A magyar gólszerzők: Varga 4, Török, Manhercz és Vámos 2-2, Hosnyánszky, Hárai, Mezei, ill. Edwards, Younger, Kayes.

Kiemelt

Nyertesek nélküli történet

A kortárs irodalom sokszor hív női alakokat segítségül ahhoz, hogy a sorsukon keresztül az elhallgatásokat feloldjuk, meg- és kibeszéljük.

Poszt-trauma

Gigantikus tiltakozás madártávlatból

Az olaszok egyre határozottabbak migráns-ügyben.

Dermesztő titkokról libben fel a fátyol

Ezekkel a No-Go zónákkal csak a baj van...

Simicska lapja teljesen elrugaszkodott a valóságtól

Bagoly mondja verébnek.

Egyszeri bűnöző, vagy visszaeső

Etikus?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!