2017. október 22., vasárnap, Előd napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/ujpestre-szerzodik-vilag-legjobbja-2332054/

Újpestre szerződik a világ legjobbja

Nemcsak a férfiaknál, a hölgyeknél is a világ legerősebb ligája a magyar
Szombaton megkezdődik a 2017–2018-as női vízilabda országos bajnokság. Ha két hete a férfiak pontvadászatáról azt írtuk, hogy a legnívósabb Európában – s így a világon –, akkor ugyanez most már elmondható a nőkéről is. Hogy ez így alakulhatott, abban egyrészt a Ferencváros bekapcsolódása a „ludas”, másfelől az UVSE ambiciózus csapat­építése.

A bajnok újpestiek eddig sem voltak gyengék, náluk játszott, s játszik most is a magyar válogatott gerince – Gangl Edina, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Csabai Dóra, Szűcs Gabriella, Czigány Dóra, Tóth Ildikó –, továbbá a holland sztár Sabrina van der Sloot. A bajnoki aranyérem megszerzése évek óta csukló­gyakorlat számukra, bár a BVSC és a Dunaújváros mindig derekasan igyekezett megnehezíteni Áts Bertalan edző csapatának dolgát.

Nos, Áts hátralépett, a 12 évesek szakvezetőjeként folytatja, felesége, Kisteleki Hanna pedig decemberre kisbabát vár, és Van der Sloot is eligazolt.
Ám nem gyengült a csapat, sőt. Holland helyett holland érkezett, a szintén válogatott Vivian Sevenich. A bombaerősítés azonban a póló Messije – vagy Ronaldója, kinek-kinek ízlése szerint –, a kétszeres olimpiai és világbajnok amerikai Maggie Steffens! A 24 éves kaliforniai hölgyet, a verhetetlen Egyesült Államok csapatkapitányát a nyáron a Margitszigeten is megcsodálhattuk.

Maggie Steffensszel az UVSE BL-győzelemre tör

Fotó: Reuters

Maggie Steffensszel az UVSE BL-győzelemre tör

– Maggie-t már tavaly szerettük volna leszerződtetni, de akkor még nem tudott jönni, be kellett fejeznie az utolsó évét a Stanfordon, a földkerekség hivatalosan is legerősebb egyetemén. Idén nyáron szerencsére Magyarország rendezte a világbajnokságot, házhoz jött az amerikai válogatott, s szakmai igazgatónkkal, Benedek Tiborral elutaztunk Egerbe, ahol Adam Krikorian szövetségi kapitány együttese a mieinkkel együtt edzőtáborozott. Percek alatt sikerült megegyeznünk, az anyagiakról esett a legkevesebb szó – mondta lapunknak Benczur Márton, az újpestiek újdonsült edzője.

Steffensszel az újpestiek kinyilvánított célja a Bajnokok Ligája megnyerése, ebben a címvédő orosz Kirisi, az olajrubelekkel feltőkésített szuperklub lehet a legnagyobb ellenfél. A két csapat már november 4-én, a Komjádi-uszodában összecsap az európai Szuperkupáért, hiszen az UVSE a második számú kontinentális sorozat, a LEN-kupa védője.

Steffensszel a Facebookon cseteltünk – megerősítette, hogy januárban érkezik, de az sem kizárt, hogy már december 22-én a magyar Szuperkupa-meccsen is vízbe száll az UVSE csapatában. „Mostanában Puerto Ricóban vagyok, a Maria hurrikán pusztításának nyomait próbáljuk eltüntetni, és gyűjtést is rendezek édesapám szülőhazájának megsegítésére” – írta a röplabdázóként is roppant ügyes, univerzális, ugyanakkor a társadalmi problémák iránt is fogékony pólós, aki a centerposzttól kezdve szélső, átlövő és hátvédpozícióban is megállja a helyét, de ha kellene, a kapuban is remekelne.

„Múlt nyáron Miskolcon, Egerben és a Margitszigeten is ismerkedtem Magyarország szépségeivel, nagyon várom már az újabb találkozást, nemcsak a csapatommal, hanem azon belül Keszthelyi Rita barátnőmmel, a világ egyik legjobb vízilabdázójával is. És arra is kíváncsi vagyok, milyen a magyar profi bajnokság.” Az utolsó mondat azért érdekes, mert az Egyesült Államokban csak egyetemi bajnokság van, tehát a 2018-as lesz Steffens pályafutásának első profi idénye.

Kemény Dénes, az MVSZ elnöke is kíváncsi arra, hogyan illeszkedik be nálunk Steffens.

– Steffens fantasztikus vízilab­dázó, aki már így is a világ legjobbja, és egy kicsit attól tartok, hogy a földkerekség legerősebb bajnokságában még tovább fejlődik. Igaz, jelenleg a magyar válogatottnak még nem az amerikai a közvetlen riválisa… – mondta a szakember.

 

Klasszisok a Népligetben

A férfi Eurokupában érdekelt mindkét magyar együttes, a Ferencváros és a Miskolc is medencébe ugrik a hét végén a sorozat második selejtezőkörében. A tét a negyeddöntőbe jutás. A borsodiak Aix-en-Provence-ben az olasz Veronával, a helyi klubbal és az orosz Sturmmal mérkőznek meg, a címvédő Fradi a Népligetben a montenegrói Primorac Kotor, a horvát Jadran Split és a spanyol/katalán Mataró csapatát fogadja, ma és holnap 19.30-kor, vasárnap 11.00 órakor játszanak Vámos Mártonék. A két csoportból ketten-ketten jutnak tovább. Ugyanakkor az OSC a BL selejtezőjében az orosz Volgográddal csap össze, holnap odakint, szerdán 17.00 órakor az újbudai Nyéki Imre Uszodában.

 

Hirdetés

Kiemelt

Giovanni Trapattoni szívesen lenne magyar szövetségi kapitány

A 78 éves olasz mesteredző menedzserén keresztül jelezte, hogy szívesen tárgyalna a Magyar Labdarúgó Szövetséggel – mondta Bánki Erik elnökségi tag.

Poszt-trauma

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Szanyi Tibor becsülete

Csak a miheztartás végett.

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!