2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/uj-tulajdonos-az-eto-fc-gyor-futballcsapatnal-2544619/

Új tulajdonos az ETO FC Győr futballcsapatnál

A budapesti székhelyű Ker-Gasztro Kft. lett az új tulajdonosa az ETO FC Győr labdarúgócsapatnak – jelentette be Győr polgármestere tegnap délutáni sajtótájékoztatóján. Borkai Zsolt szerint a másodosztályban szereplő klub csődközeli helyzetbe került a felelőtlen gazdálkodás miatt. A csapat az NB II-ben 20 forduló után 29 ponttal a nyolcadik helyen áll, a feljutásra semmi esélye – igaz, a kieséstől sem kell tartania.

Hangsúlyozta: az önkormányzat tavaly 150 millió forinttal támogatta az utánpótlás-nevelést, idén pedig már 75 millió forinttal, s további 75 millió forintot tartalékba helyezett a költségvetésben, amelynek kifizetését attól tette függővé, hogy látja-e a csapat további sikeres szereplésének az esélyét. Ezt a biztosítékot az új tulajdonos csatlakozásában vélik látni, ezért átutalják a klubnak az összeget.

A polgármester hozzátette: a kialakult helyzet megoldásában sokat segített a Magyar Labdarúgó-szövetség és személyesen Csányi Sándor elnök is.

Mányi József, a Ker-Gasztro Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a korábbi tulajdonos, az ETO Futball és Futsal Kft. ügyvezetője, Drucskó Zoltán délelőtt lemondott posztjáról. Hozzátette: a vezetők helyzetéről és egyéb sportszakmai kérdésekről egyelőre nem szeretne beszélni, most a csapat pénzügyileg stabil működtetése a cél. Kiemelte: kilencvenhat százalékos tulajdonrészt szereztek a klubot eddig is működtető kft.-ben, a maradék négy százalékot jövő május elején jegyzik be.

Kérdésre válaszolva az új tulajdonos elmondta, hogy határozott tervei szerint a jövőben a klubban különválik a labdarúgás és a futsal, amely még a Quaestor-csoport csődje miatt olvadt egybe 2015-ben.

Kiemelt

Boldogságügyi miniszter

Időről időre megjelennek boldogságindexek, amelyek a különböző országok közt állítanak fel rangsort, hogy hol boldogabbak, hol szomorúbbak az emberek. Mi ez utóbbiak közt szereplünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!