2017. augusztus 18., péntek, Ilona napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/uj-idoszamitas-kezdodott-1840699/

Új időszámítás kezdődött

Kopasz Bálint és Takács Tamara a kajak-kenus válogató két nagy nyertese
Mi sem bizonyítja jobban a magyar kajak-kenu erejét, mint az, hogy még az olimpiai arany sem jelent garanciát a biztos csapattagságra. Ezt az elmúlt hét végén az idei Eb-re kiírt, és egyben első világbajnoki válogató történései is alátámasztották a szegedi Maty-éren.

Riói hőseink közül Kozák Danuta és Csipes Tamara is anyai örömök elé néz, ez a tény a női mezőnyben eleve utat nyitott a fiataloknak. Az pedig a teljes sportágban megpezsdítette az életet, hogy a 2020-as olimpiára némileg átalakították a programot. Tokióban immár műsoron lesz a női kenu is, egyesben 200, párosban 500 méteren, miközben törölték a férfi C–1 200-at és a K–2 ­200-at, s gyakorlatilag eldőlt, hogy a férfi K–4 1000 helyett K–4 500-as versenyt láthatunk. De nem csak emiatt mondhatjuk, hogy új időszámítás kezdődött.

Forrás: MTI

Takács Tamara lehet a következő kajakkirálynő

Szegeden a kétszeres olimpiai bajnok női négyesünkből Fazekas-Zur Krisztina és a májusban betegeskedő Szabó Gabriella számára sem úgy alakult a válogató, ahogy tervezték. Még pénteken egyesben 500-on Fazekas ötödik lett, Szabó döntőbe sem jutott, szombaton pedig párosban összeülve is csak az ötödik helyen végeztek. K–2 500-on a Takács Tamara, Vad Ninetta duó nagy hajrával győzte le Farkasdi Ramónát és Medveczky Erikát, így a hétvége legnagyobb nyertese a Fábiánné Rozsnyói Katalin kezei alatt pallérozódó, még csak 20 éves Takács Tamara lett. Mindenki Kati nénije már a sokadik gyémántját csiszolgatja, a Vasas versenyzője egyesben 500-on és 1000-en is nyert. Ám a júliusi, plovdivi Eb-n 500-on az egyes és a páros döntője meglehetősen közel van egymáshoz, emiatt főhet a szakvezetés feje. A négyesek összeállításához az ad támpontot, hogy 500-on Takács mögött Lucz Dóra, Medveczky Erika, Vad Ninetta, Fazekas-Zur volt a sorrend. A K–1 200 is olimpiai táv, ezt Lucz nyerte meg, aki májusban a szegedi világkupán is győzött, de az Eb időrendje neki sem kedvez a duplázáshoz.

A férfiak királyi száma, a K–1 1000 méter aranyát a 19 éves Kopasz Bálint még pénteken zsákba tette, tegnap aztán 500-on is simán lett első. Ő már ott volt Rióban, tizedik lett, a szegedi világkupán azonban az olimpiai bajnokot is legyőzve nyert, így már nem csak a jövő nagy ígérete, lassan kimondhatjuk, hogy a jelen klasszisa. A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán pedig 39 évesen is elnyűhetetlen, és K–2 1000-en Bárdfalvi Márkkal csak hajszállal bukta el az aranyat. Végig vezettek, de a hajrában megbillent a hajójuk, Bárdfalvi letámasztott, kiestek a ritmusból, és a hatalmas finist kivágó Hufnágel Tibor, Ilyés Róbert kettős vágódott be elsőként a célba. Nem tudott nyerni a londoni olimpiai bajnok Dombi Rudolf sem, K–2 500-on Bán Kristóffal be kellett érniük a harmadik hellyel.

Rióban nagy szívfájdalmunk volt, hogy C–2 1000-en a világbajnok Vasbányai Henrik és Mike Róbert csak negyedik lett, a duó fel is bomlott, és most Mike Korisánszky Dáviddal összetérdelve győzött. Vasbányai Kiss Tamással bronzérmet szerzett, de a C–1 1000 első helyét behúzta. A nőknél C–2 500-on a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kettős idén már két világkupa-versenyen győzött, és most a hazai mezőnyben sem hibázott. Egyesben 200-on is ők lapátoltak leggyorsabban, Takács megverte társát, emiatt azonban nincs harag közöttük. Ne is legyen, a női kenu olimpiai programba kerülése pedig még sokat hozhat nekünk a konyhára.

Kiemelt

Forgalomkorlátozások a hét végén

Az ünnepi programok idején a 2-es metró sűrített járatokkal közlekedik, nagy tömeg esetén viszont kiiktathatják a Batthyány téri megállót.

Poszt-trauma

Gyurcsány pokolian megsértődött

Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?

Vágó: Császy és Tátrai is becsületes, derék ember

Nem baj, hogy a Kúria teljesen másképp döntött.

Simicska most szocialista érdek

Közellenség az MSZP-ért.

Kálmán Olga inkább Vonát védte, mint kolléganőjét

Jobbikost kérdeztek a Hír TV-ben, baj lett belőle.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!