2017. május 1., hétfő, Fülöp, Jakab napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/uj-hatosfal-formalodik-veszpremben-1497085/

Új hatosfal formálódik Veszprémben

Öt külföldi és egy magyar játékos leigazolását jelentette be pénteken a Telekom Veszprém.

A fővárosi Thália Színházban rendezett sajtótájékoztatón Kálomista Gábor, a Veszprém Handball Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a 26 éves norvég jobbátlövő Kent Robin Tönnesen, a 28 éves horvát balszélső Manuel Strlek, a 25 éves francia irányító Kentin Mahé, a 28 éves francia balátlövő William Accambray, a 24 éves macedón balszélső Dejan Manaszkov, valamint a 20 éves irányító Győri Mátyás szerződik a magyar rekordbajnok csapathoz.

A kétszeres világbajnok Mahé és a horvát Bajnokok Ligája-győztes Strlek 2018 nyarától lesz a magyar csapat tagja, addig a német Flensburgot, illetve a lengyel Kielcét erősíti. A Paris St. Germaintől érkezik az olimpiai és háromszoros világbajnok William Accambray, a veszprémi klub 40 éves történetének első francia légiósa. A norvég Tönnesen a német Füchse Berlint hagyja ott a Veszprém hívására, és 2020-ig szerepel a magyar klubban.

A német Rhein-Neckar Löwen balszélsőjét, Dejan Manaszkovot idén nyártól egy évig köti majd szerződés új klubjához. A 20 éves magyar tehetség, a Balatonfüredről igazolt Győri Mátyás szintén idén nyáron érkezik, és 2021-ig írt alá. Hivatalosan bemutatták Ljubomir Vranjes vezetőedzőt, aki nyártól veszi át a Veszprém – és a magyar válogatott – irányítását. „Mindig az a célom, hogy nyerjek, de az is, hogy továbbfejlesszem a játékosokat. Az is fontos, hogyan beszéljenek a médiával, a szurkolókkal, illetve egymással, és ezáltal jobb emberré váljanak” – nyilatkozta a svéd szakember.

Kiemelt

Kettős győzelemmel négyes döntőben a Veszprém

A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe azt követően, hogy vasárnap 30-25-re győzött a Montpellier vendégeként.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!