2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/tovabbjuthat-sopron-az-euroligaban-2660410/

Továbbjuthat a Sopron az Euroligában

Komoly rangadókon győzve lehet eljutni a férfiaknál a kosárlabda Magyar Kupa döntőjébe

Ma megtörhet egy rossz sorozat. Négy éve nem volt magyar csapat a női kosárlabda Euroliga rájátszásában, nem sikerült továbbjutni az alapszakaszból, ám most a Sopron Basket a nagy lehetőség küszöbére lépett.

A csoportkör 11. fordulója után, azaz négy mérkőzéssel a vége előtt a csapat a harmadik helyen várja ma 18 órakor a francia Lille együttesét, és ha legyőzi, már nem tud kikerülni az első négyből, azaz a legrangosabb női európai sorozatban folytathatja a szereplését. Ez nagy előrelépés a klub életében, hiszen tavaly a hetedik helyen zárt, és ez ahhoz sem volt elég, hogy átlépjen az Európa-kupa mezőnyébe.

Fegyverneky Zsófia sokat tehet a magyarok sikeréért

Fotó: Teknős Miklós

Fegyverneky Zsófia sokat tehet a magyarok sikeréért

A küldetés cseppet sem lehetetlen: a két csapat első találkozóját ősszel a soproniak tíz ponttal, 83-73-ra megnyerték, így hazai pályán feltétlenül Roberto Íniguez együttese az esélyes. A szakember szerint a jó védekezés és a lepattanózás lehet a győzelem kulcsa, mert a fran­ciák sok magas játékost vetnek be, és sokat számíthat az is, hogy ha az elején nem mennek be a távoli dobásaik, akkor elbizonytalanodnak. A Lille egyébként a francia bajnokságban otthon kikapott a Lyontól, ami nem túl jó formát sejtet, bár az Euroligában erre felelőtlenség lenne alapozni.

Papíron nehezebb feladat vár a Szekszárdra, amely az Európa-kupa nyolcaddöntőjéből szeretne továbbjutni, ám a múlt heti első meccset követően ötpontos hátránnyal utazik Wroclawba a Sleza elleni, 19 órakor kezdődő visszavágóra. A magyar bajnokság listavezetője az utolsó negyedben biztatóan játszott, ha azt a teljesítményt megismétli, lehet esélye, de a negyeddöntő nagy bravúr lenne számára.

Itthon tegnap kisorsolták a nőknél és a férfiaknál is a Magyar Kupa háromnapos döntőjének párosítását. Mindkét nemnél azok alkotják a mezőnyt, akik a bajnokság alapszakaszának a felénél az első nyolc helyen álltak. A nőknél valószínűleg Sopron ad otthont a tornának, az időpontról pedig csak annyi biztos, hogy március utolsó hétvégéje lesz, de a televíziótól függ, hogy csütörtöktől szombatig vagy péntektől vasárnapig tart majd.

Érdekesség, hogy a címvédő Sopron és az ebben az idényben itthon még veretlen Szekszárd más ágra került, tehát akár össze is jöhet az álomdöntő. A párosítás: PEAC-Pécs–Sopron, PINKK-Pécs–DVTK, ZTE–Győr, Cegléd–Szekszárd.

A férfiaknál február 16–18-án lesz a nyolcas torna a debreceni Főnix csarnokban. A sorsolás kiemelés nélkül zajlott, így a címvédő Alba Fehérvár összekerült a Körmenddel, és a párharc győztese a papírforma szerint másnap a Szolnokkal találja magát szemben. A párosítás: PVSK–Szombathely, ZTE–Atomerőmű, Alba Fehérvár–Körmend, Kecskemét–Szolnok.

Kiemelt

Részlegesen leállt az amerikai közigazgatás

Annak hátterében, hogy a szenátus elutasította a további finanszírozást a többségi republikánusok, illetve a demokrata pártiak közötti ellentétek állnak.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!