2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/tizezres-kozpont-korisoknak-2538679/

Tízezres központ a korisoknak

Miközben rövid pályás gyorskorcsolyázóink történelmi tettre készülnek, hogy a phjongcshangi ötkarikás játékokon 38 év után legyen újra magyar érem a téli olimpiákról – és az első aranyunkra is megvan az esély –, tegnap „történelmi” bejelentésre került sor, ami a sportágat érinti. Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázószövetség elnöke a Nemzeti Korcsolyázóközpont tervpályázatának eredményhirdetésén közölte, hogy nyolc pályázó közül a Bordás Péter nevével fémjelzett Bord Építész Stúdió Kft. lett a befutó.

A nyertessel az engedélyes és a kiviteli tervek elkészítésére várhatóan január végén köt szerződést a Nemzeti Sportközpontok. A tízezer néző befogadására alkalmas, multifunkcionális létesítményt az épülő új Puskás-stadion szomszédságában húzzák fel a lebontásra ítélt Velodrom Millenáris és a Kisstadion helyén. „A Nemzeti Korcsolyázóközpont tartalmaz egy 400 méteres, azaz hosszú pályás gyorskorcsolyapályát, négy harmincszor hatvan méteres jégpályát, valamint kiszolgáló helyiségeket, öltözőket, edzőtermet.

A centrumban pedig a jövőben akadémiai rendszerben készülnek majd a gyorskorcsolyázók, a műkorcsolyázók és a jégtáncosok” – mondta el Kósa Lajos. A győztes pályázó értékbecslése szerint a beruházás 43 milliárd forintba kerül, ám ez tényleg csak „irányár”, pontosabb képet a beárazott kiviteli tervek elkészülte után kapunk.

Kiemelt

Szónokokkal, fotósokkal alig több, mint ezren a Jobbik „kormánybuktató” nagy tüntetésén

Egy jobb NB II-es meccsen is többen vannak, mint a nagy hanggal beharangozott, Jobbik-balliberális szövetség által nagyon várt tüntetésen.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!