2017. június 24., szombat, Iván napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/tiz-hianyzo-harom-ujonc-1599304/

Tíz hiányzó, három újonc

Hetényi Zoltánnal tíz főre emelkedett azon magyar válogatott jégkorongozók száma, akik tavaly részt vettek a szentpétervári A csoportos világbajnokságon, a szombaton kezdődő divízió I/A vb-ről viszont lemaradnak. Rich Chernomaz, a mieink szövetségi kapitány hivatalból bizakodó, a nyeretlenül zárt felkészülésre utalva így fogalmazott: „Ha eleget veszítesz, megtanulod, hogyan nyerj.”

Szlovéniától kedd este kikapott 5-3-ra, így a negyedik felkészülési mérkőzését is vereséggel zárta a magyar válogatott. A svédekkel és a finnekkel természetesen úgy sem volt egy súlycsoportban, hogy az északiak messze nem a legjobbjaikkal érkeztek hozzánk, idén az A csoportban a szlovéneket csak a múlt héten sikerült megszorongatni (2-1), a keddi eredmény még ránk nézve hízelgő.

A vereség megemésztése után Rich Chernomazra a szokásos kellemetlen feladat várt, a végső keretszűkítés. Az utolsó körben Hetényi Zoltán (kapus), Kiss Dániel, Kovacs Bronson és Pozsgai Tamás (hátvédek), valamint ­Brance Orban, Chris Bodo és Reisz Áron (csatárok) esett ki a csapatból. Hetényi a tizedik olyan játékos, aki a tavalyi A csoportos vb-n ott lehetett, idén viszont kimaradt a keretből.

Forrás: MJSZ

Részsikereket értünk el a felkészülés során

A számok nyelvén másként is jellemezhetjük a válogatottat. Öt honosított (Karol Csányi, Keegan Dansereau, Kalvin Sagert, Andrew Sarauer, Kevin Wehrs), valamint három vb-újonc (Karol Csányi, Keegan Dansereau és Terbócs István) található benne; a Fehérvárt 7, a MAC-ot 3, a ­DVTK-t és az UTE-t 2-2, a Dunaújváros és a Debrecent 1-1 játékos képviseli – hat légiós­ mellett. (Igaz, Vas János csak a mögöttünk hagyott idény alapján fehérvári, szerdán jelentették be, hogy nyártól Miskolcon folytatja.)

A honosított játékosok száma lehetne ennél is magasabb, de Chernomaz már most magáévá tette a szövetségnek a csak a következő idényre vonatkozó szabályozását, miszerint csupán öt külföldi születésű (egész pontosan, aki kettős állampolgár és 25 éves kora előtt nem töltött el 16 hónapot a magyar versenyrendszerben) hokis szerepelhet a nemzeti csapatban.

A vb-keret. Kapusok: Rajna Miklós (Fehérvár), Bálizs Bence (MAC); védők: Garát Zsombor (Austin Bruins, amerikai), Stipsicz Bence (Cedar Rapids RoughRiders, amerikai), Varga Arnold (Debrecen), Gőz Balázs (DVTK), Kalvin Sagert (Fehérvár), Szirányi ­Bence (Fehérvár), Kevin Wehrs (Villach, osztrák); csatárok: Keegan Dansereau (Dunaújváros), Magosi Bálint (DVTK), Vas János (Fehérvár), Andrew Sarauer (Fehérvár), Erdély Csanád (Fehérvár), Hári János (Leksands, svéd), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Nagy Krisztián (MAC), Terbócs István (MAC), Bartalis István (Schwenningen, német), Benk András (UTE), Karol Csányi (UTE), Kóger Dániel (Fehérvár).

Hirdetés

Kiemelt

Aleksandar Vucic: Szerbia a bátrak hazája

A beiktatáson részt vevő Orbán Viktor arra a kérdésre, milyen tanácsokat adna Vucicnak kijelentette: a szerb elnöknek nincs szüksége tanácsokra.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!