2017. november 21., kedd, Olivér napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/sanghaj-utan-phjongcshang-meg-kozelebb-2445160/

Sanghaj után Phjongcshang még közelebb

Mondhatjuk, szinte már hozzászokhattunk ahhoz, hogy a rövid pályás gyorskorcsolyázók világkupaversenyein mindig van magyar érem, és ez a sorozat az elmúlt hét végén Sanghajban sem ­szakadt meg.

Mi több, az olimpiai kvalifikációs sorozatban először két medál is jutott a mieinknek: a férfiaknál 1000 méteren Liu Shaolin Sándor a második, míg ­öccse, Liu Shaoang (képünkön) a harmadik helyen zárt.

Fotó: MTI

A fivérek az elődöntőben ugyanabban a futamban szerepeltek, és tanári módon ­összedolgozva oldották meg, hogy ők ketten jussanak be a fináléba. S ha ott a dél-koreai Kvak Jun Gi nem tenyerel be Liu ­Shaoang elé a jégre – ezért utóbb ki is zárták –, akkor talán még a kínaiak zsenijét, Vu Ta-csinget is meg lehetett volna csípni. Ám ez az ezüst és a bronz is megerősíti azt, hogy a phjongcshangi ötkarikás játékokra érmekért mehetünk.

A férfiak eredménylistájából azt is kiemeljük, hogy Liu Shaolin 500 méteren ötödik, Liu Shaoang 1500-on hatodik lett. Azt pedig a világkupa állása is hűen tükrözi, hogy több vasat tartunk a tűzben. Liu Shaoang 1500-on a 3., ­1000-en az 5., 500-on a 11., Liu ­Shaolin 500 és 1500 méteren egyaránt a 4., 1000-en a 6., a jelen állás szerint harmadik számú versenyzőnk, Burján Csaba pedig 500 és 1500 méteren indulhatna az olim­pián.

A nőknél egyéniben Jászapáti Petra mindhárom távon kvótát érő helyen áll, Keszler Andrea ­500-on­ és 1000-en, Heidum Bernadett pedig 1500-on. Utóbbi a 15. helyével most került olimpiai indulási jogot érő pozícióba.

S ami talán ezúttal még a Liu fivérek érmeinél is fontosabb: az idei vb-n nagy meglepetésre ezüstérmes női váltónk Jász­apáti, Keszler, Bácskai Sára, ­Kónya Zsófia összeállításban megnyerte a B döntőt, ötödik lett, és a kvalifiká­ciós rangsorban a kilencedik helyről feljött a nyolcadikra.

Csupán egy helyet lépett előre, de mégis micsoda különbség, hiszen az első nyolc indulhat majd az olimpián! A lányoknak a pozíciójukat a hét végén a kvalifikációt záró ­szöuli világkupán is meg kell őrizniük, de a kilencedik franciák nagy ­hátrányba kerültek.

Férfiváltónk Liu Shaolin, Liu ­Shaoang, Burján, Knoch Viktor felállásban ­hatodik lett, s bár az összesítésben maradt a nyolcadik, a kilencedik olaszoknak egyenesen csodát kellene tenniük ahhoz, hogy előzzenek. S ha a mieink tartják a formájukat, még az is kevés nekik.

Hirdetés

Kiemelt

Tovább szépül a Budakeszi Vadaspark

A tervek szerint bővítik a Budakeszi Vadaspark területét, ahol a látogatók megnyerése érdekében folyamatosan fejlesztenek.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!