2017. augusztus 19., szombat, Huba napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/ronaldo-megunta-vegzalast-1835584/

Ronaldo megunta a vegzálást

Bántja a portugált az adóhivatal vizsgálódása, elhagyná Spanyolországot
Talán sohasem volt ennyire sikeres Cristiano Ronaldo, mint mostanság, s mégis búslakodik. Igen, mert rászállt a spanyol adóhivatal, és a labdarúgó jövedelmei után 14,76 millió euró adót kér számon a négyszeres aranylabdáson. Ez olyannyira bántja az elmúlt tizenkét hónapban hazája válogatottjával Európa-bajnokságot, a Real Madriddal spanyol bajnokságot és BL-t nyerő sztárt, hogy az A Bola értesülése szerint már be is jelentette távozási szándékát Florentino Péreznek, a tizenkétszeres BEK/BL-győztes klub elnökének.

Minden akkor történt, amikor a Real-szurkolók a legnagyobb biztonságban érezhették magukat. Szeretett klubjuk idén kiemelkedett a kontinens – s ezen belül a spanyol futball – mezőnyéből, 1958 után először duplázni tudott – megnyerte a bajnokságot és a BL-t –, ráadásul utóbbi sorozat történetében először címvédést produkált. S erre péntek reggel robbant a bomba: az A Bola, a legnagyobb portugál sportlap címoldalán közölte a sztorit, hogy Cristiano Ronaldo el akar menni a klubtól, sőt Spanyolországból is. Szándékát már közölte Florentino Pérez elnökkel, s a királyi egylet 180 millió eurós árcédulát akasztott koronaékszerére, ha a két potenciális kérő, a Manchester United és a PSG közül valamelyik elvinné.

Forrás: Reuters

A négyszeres aranylabdásra a pályán kívül is össztűz zúdult

Az ok sejthető: a spanyol adóhivatal 14,76 millió eurót keres a portugálon, amit elfelejtett befizetni jövedelemadó gyanánt. Az ügy már odáig fajult, hogy az ügyészség vádat is emelt a jelenleg Oroszországban, a konföderációs kupán tartózkodó csatár ellen. „Ártatlan vagyok, tiszta a lelkiismeretem” – hangoztatja Ronaldo. Persze mutassanak nekünk olyan adócsalót, aki azonnal beismerte volna bűnét…

A klub teljes mellszélességgel sztárjátékosa mögött áll, s közleményben jelentette be, hogy hisz gólzsákja ártatlanságában – ilyesmi nem szokás a Bernabéuban, de most különleges labdarúgóról van szó. Ugyanakkor arról is híres a Real Madrid, hogy senkit sem tartóztat akarata ellenére. Mindezt a Marca írja, az AS viszont azzal rukkolt ki, hogy Ronaldo már június 3., vagyis a cardiffi BL-döntő előtt, április közepén elhatározta, hogy távozik Madridból.

Meg is mondta ügynökének, Jorge Mendesnek, hogy menni akar, s utóbbi alig tudta rábeszélni, hogy legalább a BL-döntőig türtőztesse magát. Ebbe belement, de most már nem fogja vissza magát. Egyszer, 2012-ben már el akarta hagyni Madridot, de végül kiengesztelték. Most nehezebb dolga lesz Florentinónak.

Kiemelt

Lázár János: Európa az európaiaké, Magyarország a magyaroké

Ezeréves államiságunk kötelességünké teszi azt, hogy az Európa jövőjéről szóló vitákban hallassuk hangunkat – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Poszt-trauma

Hátborzongató dolgot hallott a muszlim nőtől a világhíres magyar

Nem a félelemtől dermedt jéggé.

Kálmán Olga megtalálta az iszlamista terror fő felelősét

A magunk részéről ehhez csak gratulálni tudunk.

Barcelonában imádták a migránsokat

„Fogadjuk be őket most!”

Politikamentesen Szent László ereklyéjéről

Csúcstechnológiával is maradt titok a kutatás után.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!