2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/rasmussen-rutinja-segithet-2543656/

Rasmussen rutinja segíthet

Női kézilabdázóink kapitánya tudja, hogyan kell legyőzni a lengyeleket
Leegyszerűsödött a képlet: ha a magyar női kézilabda-válogatott legyőzi Lengyelországot, a további csoportmérkőzések eredményétől függetlenül bejut a világbajnokság nyolcaddöntőjébe. Jó okunk van feltételezni, hogy helyzeti előnyből indulunk: a magyarok szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen 2010 és 2016 között dolgozott a lengyel válogatott élén. Ezt illene kihasználnunk. Rasmussen tegnap fontos döntést közölt a csapattal: Szucsánszki Zita becserélése után Tóth Gabriella távozik a magyar keretből.

Kedden kitisztult a kép, az eddig meglepően jól teljesítő Svédország legyőzte Csehországot, a címvédő Norvégia pedig nagy verést mért Lengyelországra a női kézilabda-világbajnokságon. Ha a magyar válogatott ma legyőzi a lengyeleket, akkor az utolsó, a csehek elleni mérkőzés végeredményétől függetlenül továbbjut a csoportjából a világbajnokság nyolcaddöntőjébe.

Lengyelország nem egyszerű ellenfél, 2013-ban és 2015-ben is negyedik lett a világbajnokságon, minőségi játékosuk Kinga Achruk, Alina Wojtas és Karolina Kudlacz-Gloc. Az első csoportmeccsen a lengyelek három góllal legyőzték a svédeket, majd előbb a csehektől, kedden pedig a norvégoktól szenvedtek vereséget.

„A hatodik kalapból szerettem volna elkerülni a szabadkártyás lengyeleket, így nem örülök, hogy egy könnyebben legyőzhető csapat helyett őket kaptuk” – nyilatkozta Kim Rasmussen, a magyarok szövetségi kapitánya tavaly a vb-sorsolás után. A dán szakember ismeri a lengyeleket, 2010 és 2016 között ő volt a „testvérország” szövetségi kapitánya. Az ő tapasztalata aranyat érhet a mai kiélezett mérkőzésen. Rasmussen az előző két vb-n az elődöntőbe vezette a lengyel válogatottat, amely 2015-ben épp a magyarokat búcsúztatta a nyolcaddöntőben. A sors fintora, hogy immár magyar kapitányként Rasmussen tehet meg mindent azért, hogy már a csoportkörben elszomorítsa korábbi tanítványait.

Háfra Noémire (labdával) és társaira élet-halál meccs vár ma délután

Fotó: Kovács Anikó

Háfra Noémire (labdával) és társaira élet-halál meccs vár ma délután

„Nagy előny lehet, hogy edzőnk, Kim Rasmussen a lengyel válogatott szövetségi kapitánya volt. Biztosan nagyon jól felkészít majd bennünket. Már a tegnapi norvég–lengyel meccs közben is mondta, milyen apróságokra kell nagyon odafigyelnünk. A megvalósítás rajtunk fog múlni” – fogalmazott az MTI-nek a válogatott balszélsője, Schatzl Nadine. Az argentinok elleni búfelejtő győzelem után oldottabb hangulatban készül a csapat a negyedik csoportmeccsre.

Mikulás napján megajándékozták egymást a keret tagjai. Kovacsics Anikó elmondta, évek óta hagyomány az ajándékozás, hiszen a válogatott szinte minden alkalommal világ- vagy Európa-bajnokságon tölti a december hatodikát, majd megfújta a harci kürtöt. „Azt várom, hogy az argentinok ellen látott erő és összetartás mutatkozzon meg a következő mérkőzéseinken. Nagyon szeretnénk megnyerni a lengyelek elleni meccset, tudjuk, hogy sok múlik rajta. Utána jöhetne a csehek elleni siker, hiszen nem mindegy, hányadik helyen jutunk tovább” – közölte az irányító.

Tegnap délelőtt Kim Rasmussen kis pihenőt engedélyezett a játékosoknak, kora délután edzés és videózás, később pedig egy rövid kimenő szerepelt a programban. A szövetségi kapitány a délutáni tréning után hozta nyilvánosságra, hogy Szucsánszki Zita becserélése miatt Tóth Gabriella került ki a keretből. A Fradi irányítójával a soraikban várják a lányok a lengyelek elleni meccset (14.00; tv: Sport1).

Kiemelt

Boldogságügyi miniszter

Időről időre megjelennek boldogságindexek, amelyek a különböző országok közt állítanak fel rangsort, hogy hol boldogabbak, hol szomorúbbak az emberek. Mi ez utóbbiak közt szereplünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!