2017. február 25., szombat, Géza napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/orosz-lanyokkal-pjongcsangi-olimpia-fele-1417876/

Orosz lányokkal a pjongcsangi olimpia felé

Oberstdorfban a hét végén rendezik meg a műkorcsolyázók és jégtáncosok Bavarian Open elnevezésű viadalát, ami számunkra jóval több, mint egy nemzetközi verseny a sok közül.

A párosoknál itt mutatkozik be a Darija Beklemiseva, Magyar Márk, jégtáncban pedig az Anna Janovszkaja, Lukács Ádám kettős, és teheti meg az első lépést a jövő évi pjongcsangi olimpiai részvétel felé. A feladat az, hogy most megszerezzék azt a technikai pontszámot, amivel kvalifikálhatják magukat a március végi vb-re. Az ötkarikás kvóták nagy része ott, Helsinkiben talál gazdára, s ugyan lesz még egy pótkvalifikációs verseny, jó lenne, ha ez bennünket már nem érintene.

„Nem könnyű megszerezni a vb-induláshoz szükséges pontokat, de mindkét párosunknak jók az esélyei. Márkék még a jövő héten Hágában is próbálkozhatnának, és függetlenül attól, hogy Oberstdorfban hogyan szerepelnek, Hollandiában is jégre lépnek. Jégtáncban azonban a mostani verseny jelenti az egyetlen lehetőséget a vb-szereplés kivívására” – mondta el Engi Klára, a magyar szövetség ágazati igazgatója.

Az Oroszországból „igazolt” két versenyző nagy fogás lehet a magyar korcsolyasportnak: a 20 esztendős Janovszkaja két éve junior világbajnok volt, az egy évvel nála is fiatalabb Beklemiseva pedig junior Grand Prix-döntős. „Nem szeretnék hangzatos nyilatkozatot tenni, lépésről lépésre haladunk előre Ádámmal, de már a hét végén igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni” – ígérte meg Moszkvából Anna Janovszkaja. Magyar Márkék már a hét elején befutottak a bajor sportcentrumba, de nekik kellett is az idő az átállásra, mert ők az Egyesült Államokban készülnek.

Kiemelt

Rosalia időnként pislog

Az ereklyetisztelet nem kizárólag keresztény sajátság, a buddhizmusban, hinduizmusban, iszlámban egyaránt előfordul – ám megerősödése legtöbbször külső hatás következménye.

Poszt-trauma

Deutsch Tamás helyre tette a Momentumos srácokat

Hatalmas fityisz a ballib csipet csapatnak.

A Momentum esete a Népfronttal

Tagtoborzó szavazás.

Elképesztő mélységekbe süllyedt a Momentum

Az alelnök a hazugságnál is messzebb ment.

Simicska, Kálmán Olga, meg az Index

Megmosolyogtató interjú a Simicska érdekeltségébe tartozó portálon.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!