2017. április 29., szombat, Péter napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/orosz-lanyokkal-pjongcsangi-olimpia-fele-1417876/

Orosz lányokkal a pjongcsangi olimpia felé

Oberstdorfban a hét végén rendezik meg a műkorcsolyázók és jégtáncosok Bavarian Open elnevezésű viadalát, ami számunkra jóval több, mint egy nemzetközi verseny a sok közül.

A párosoknál itt mutatkozik be a Darija Beklemiseva, Magyar Márk, jégtáncban pedig az Anna Janovszkaja, Lukács Ádám kettős, és teheti meg az első lépést a jövő évi pjongcsangi olimpiai részvétel felé. A feladat az, hogy most megszerezzék azt a technikai pontszámot, amivel kvalifikálhatják magukat a március végi vb-re. Az ötkarikás kvóták nagy része ott, Helsinkiben talál gazdára, s ugyan lesz még egy pótkvalifikációs verseny, jó lenne, ha ez bennünket már nem érintene.

„Nem könnyű megszerezni a vb-induláshoz szükséges pontokat, de mindkét párosunknak jók az esélyei. Márkék még a jövő héten Hágában is próbálkozhatnának, és függetlenül attól, hogy Oberstdorfban hogyan szerepelnek, Hollandiában is jégre lépnek. Jégtáncban azonban a mostani verseny jelenti az egyetlen lehetőséget a vb-szereplés kivívására” – mondta el Engi Klára, a magyar szövetség ágazati igazgatója.

Az Oroszországból „igazolt” két versenyző nagy fogás lehet a magyar korcsolyasportnak: a 20 esztendős Janovszkaja két éve junior világbajnok volt, az egy évvel nála is fiatalabb Beklemiseva pedig junior Grand Prix-döntős. „Nem szeretnék hangzatos nyilatkozatot tenni, lépésről lépésre haladunk előre Ádámmal, de már a hét végén igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni” – ígérte meg Moszkvából Anna Janovszkaja. Magyar Márkék már a hét elején befutottak a bajor sportcentrumba, de nekik kellett is az idő az átállásra, mert ők az Egyesült Államokban készülnek.

Kiemelt

Két esztendő alatt elkészülhet az M4-es gyorsforgalmi Ceglédig

Az M4-es javítja a fővárosi agglomeráció közlekedését és közelebb hozza a fővároshoz Szolnokot.

Poszt-trauma

Túltolta a béreket a Hír TV

Jól fizet Simicska tévéje, csak meddig?

Gyurcsány mégis megszerezte a dokumentumokat

Csak nem azokat.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 4.

A polip működése, nyomásgyakorlása a médián keresztül mutatható be legegyszerűbben.

Verhofstadt a liberálisok utolsó reménye

Az EP liberális frakcióvezetője könyvégetést vizionált Magyarországon.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!