2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/orosz-lanyokkal-pjongcsangi-olimpia-fele-1417876/

Orosz lányokkal a pjongcsangi olimpia felé

Oberstdorfban a hét végén rendezik meg a műkorcsolyázók és jégtáncosok Bavarian Open elnevezésű viadalát, ami számunkra jóval több, mint egy nemzetközi verseny a sok közül.

A párosoknál itt mutatkozik be a Darija Beklemiseva, Magyar Márk, jégtáncban pedig az Anna Janovszkaja, Lukács Ádám kettős, és teheti meg az első lépést a jövő évi pjongcsangi olimpiai részvétel felé. A feladat az, hogy most megszerezzék azt a technikai pontszámot, amivel kvalifikálhatják magukat a március végi vb-re. Az ötkarikás kvóták nagy része ott, Helsinkiben talál gazdára, s ugyan lesz még egy pótkvalifikációs verseny, jó lenne, ha ez bennünket már nem érintene.

„Nem könnyű megszerezni a vb-induláshoz szükséges pontokat, de mindkét párosunknak jók az esélyei. Márkék még a jövő héten Hágában is próbálkozhatnának, és függetlenül attól, hogy Oberstdorfban hogyan szerepelnek, Hollandiában is jégre lépnek. Jégtáncban azonban a mostani verseny jelenti az egyetlen lehetőséget a vb-szereplés kivívására” – mondta el Engi Klára, a magyar szövetség ágazati igazgatója.

Az Oroszországból „igazolt” két versenyző nagy fogás lehet a magyar korcsolyasportnak: a 20 esztendős Janovszkaja két éve junior világbajnok volt, az egy évvel nála is fiatalabb Beklemiseva pedig junior Grand Prix-döntős. „Nem szeretnék hangzatos nyilatkozatot tenni, lépésről lépésre haladunk előre Ádámmal, de már a hét végén igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni” – ígérte meg Moszkvából Anna Janovszkaja. Magyar Márkék már a hét elején befutottak a bajor sportcentrumba, de nekik kellett is az idő az átállásra, mert ők az Egyesült Államokban készülnek.

Hirdetés

Kiemelt

A nagynéni főztje

Világéletében séf akart lenni, és 23 évesen felért a csúcsra: Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke lett. Fél évvel később jött a feketeleves.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!