2017. augusztus 18., péntek, Ilona napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/oromjatekkal-nyert-az-alba-1842883/

Örömjátékkal nyert az Alba

Állva hagyta elfáradt ellenfelét az ötszörös bajnok Fehérvár
Mindenki öldöklő csatára számított a férfi-kosárlabdabajnoki döntő utolsó mérkőzésén. Erre mi történt?! Az Alba Fehérvár sziporkázó játékkal, gyilkos védekezéssel felőrölte a szezon végére elfáradó Falco csapatát, és 1998, 1999, 2000 és 2013 után ötödször is aranyéremközelbe ért.

Alba Fehérvár ötödször vagy Falco Szombathely másodszor? Ilyen egyszerű kérdésre kaptunk választ vasárnap késő este, amikor a férfi-kosárlabdabajnokság 2017–2018-as kiírásának legutolsó mérkőzésén az alapszakaszgyőztes fehérváriak fogadták a vasiakat. A döntő 2-2-re állt, hatodik meccs már nem lesz, tehát az utolsó töltényig folyt a harc.

A hazaiak kezdtek jobban, 4-0-ra elhúztak, majd továbbra is uralták a játékot Keller, Shepard és Lóránt kosaraival. Odaát a gólzsák Govensnek nem ment, 14-8-as Alba-vezetéssel zárult az első menet, a másodikban azonban csaknem három percig senki sem talált kosárba, ekkor 11/39 (25%) volt a két gárda botrányos egyesített dobószázaléka. A Fehérvár remekül védekezett, 20-8-ra megugrott, az ellenfél öt perc után szerezte első kosarát a negyedben.

Forrás: Havran Zoltán

Taylor, a mezőny legkisebb játékosa óriás volt ezen az estén

Aztán potyogni kezdtek a triplák is Mohammed, majd Farr révén, Shepard elszabadult, 30-15-nél Srecko Szekulovics, a Falco edzője másodszor is időt kért. Nagyon úgy tűnt, hogy a szerzett labdákkal Kellerék átrohannak riválisukon. Majdnem kétszer annyi lepattanót gyűjtöttek a vendéglátók, mint Govensék, s ez meg is látszott az eredményen. Hiába jött fel 37-18 után Zsigeranovics kosaraival a vendég, azért a 39-24-es félidei különbség elég soknak tűnt.

Nagyszünetben Szekulovicsnak össze kellett rántania csapatát, mert különben behozhatatlanná duzzadt volna az Alba-előny.
Itt is, ott is egy tripla indította a második félidőt az Alba Regia-csarnok pokoli hangzavarában. Ezek a percek Justin Edwardséi voltak, két hármas és egy dupla – utóbbi úgynevezett tip-dunk, vagyis a gyűrűről felpattanó labda bezsákolása – révén először nőtt húszpontosra a differencia (47-27). Lassan elkezdhették kihozni Dzsunics Braniszlávék a pezsgőt a hűtőszekrényből…

Forrás: Éberling András

Óriási erőnléti fölényben játszott az Alba, már 55-29-re húztak el Kellerék, 14 perccel a vége előtt eldőlt a bajnoki cím sorsa, bár Govens faragott szünetig a hátrányból (62-44).

A negyedik negyed közepén tizenegy pontra feljött a Falco, minden mindegy alapon szórta a triplákat a vasi gárda, de mindenre volt válasza a hazai alakulatnak. A hajrára feltámadtak a vendégek, kimaradtak a fehérvári büntetők, és 78-71-re a váratlanul ismét nyílttá váló, már eldőltnek látszó találkozót mégiscsak megnyerte az Alba Fehérvár csapata.

Kiemelt

Forgalomkorlátozások a hét végén

Az ünnepi programok idején a 2-es metró sűrített járatokkal közlekedik, nagy tömeg esetén viszont kiiktathatják a Batthyány téri megállót.

Poszt-trauma

Gyurcsány pokolian megsértődött

Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?

Vágó: Császy és Tátrai is becsületes, derék ember

Nem baj, hogy a Kúria teljesen másképp döntött.

Simicska most szocialista érdek

Közellenség az MSZP-ért.

Kálmán Olga inkább Vonát védte, mint kolléganőjét

Jobbikost kérdeztek a Hír TV-ben, baj lett belőle.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!