2017. november 22., szerda, Cecília napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/olasz-ketseg-afrikai-zaras-spanyol-lecke-2446294/

Olasz kétség, afrikai zárás, spanyol lecke

Önzőn köszönetet mondhatunk a svédeknek, a Luxemburgban elszenvedett kudarc fölött érzett szégyenünk eltörpül az olaszok gondja-baja mögött.

Hogy miről van szó? A 2018-as labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőjének első, még péntek késő esti mérkőzésén a svéd–olasz párharcban a skandinávok Solnában 1-0-ra legyőzték az esélyesebb vendégeket. Az olaszok a mai visszavágót a befogadóképesség és a komfort eredőjeként a legjobb olasz stadionban, a milánói San Siróban játsszák. Természetesen korai még temetni a négyszeres világbajnok squadra azzurát, egyelőre csak annyit szögezzünk le, a taljánok eddig kétszer hiányoztak a vb-ről: 1930-ban önszántukból, 1958-ban pedig nem jutottak ki.

A négy európai pótselejtezős párharcból egy tegnap eldőlt: Svájc az idegenbeli 1-0-s siker után a vártnál sokkal jobban megszenvedett Észak-Írország­gal, otthon 0-0-t játszott (Rodriguez a hosszabbításban a gólvonalról mentett). Szintén vasárnap este játszották a görög–horvát visszavágót, a 4-1-es zágrábi vereség nem sok jót ígért a görögöknek. A mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget. A negyedik fronton az első meccs 0-0-t hozott Dánia és Írország között, itt kedden következik a dublini folytatás.

Afrikában a hét végén már elkelt minden hely, Nigéria, Szenegál és Egyiptom mellé Marokkó és Tunézia csatlakozott. A felsorolásból mindenekelőtt Elefántcsontpartot hiányolhatjuk, amelyet éppen Marokkó ütött el zsinórban a negyedik részvételétől azzal, hogy szombaton 2-0-ra győzött Abidjanban.

Az interkontinentális selejtezőben az odavágókon nem született gól, a Honduras–Ausztrália és az Új-Zéland–Peru meccs is 0-0-ra végződött, a visszavágókat szerdán játsszák, egyben akkor válik teljessé a világbajnokság 32-es mezőnye.

Vissza a magunk bajához: Szélesi Zoltán ideiglenes szövetségi kapitány sérülések miatt pótlólag négy játékost (Litauszki Róbert, Nagy Dániel, Márkvárt Dávid, Varga József) behívott a Costa Rica elleni, holnapi barátságos meccsre­ készülő keretbe. A találkozóra a spanyolok feladták a leckét azzal, hogy szombaton egy ötöst gurítottak a közép-amerikaiaknak.

Hirdetés

Kiemelt

Kövér László: a jövő évi választás az európai politikára is hatással lesz

Jelenleg egy olyan átalakítás zajlik Európában, ahol az államok, a nemzeti kultúrák eltörlése, valamint egy identitás nélküli tömeg kialakítása a vél – mondta Kövér László.

Poszt-trauma

Dollármilliókat áldozott a legénység kiképzésére Soros György

Szemináriumok, tanfolyamok, közvélemény-formálás.

Árulkodó kép Kennedyről

Örökkévalóság fekete keretben.

Nemcsak trollkodik, manipulál is a Momentum

Az új SZDSZ és a kocsmai stílus.

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!