2017. július 26., szerda, Anna, Anikó napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/nyolcadjara-is-a-tronon-1957549/

Nyolcadjára is a trónon

Roger Federer egyeduralkodóvá vált Wimbledonban

Öt játszmában dőlt el, mármint a férfi- és a női döntő együttvéve. Lehetett volna nyolc is, de nem lett, mert az egyik döntő sem volt szoros. A női finálé első szettje annak tűnt, de 5:4-nél jött el a fordulópont. A spanyol Garbine Muguruza a szettben maradásért adogatott, az idősebbik Williams nővérnek, Venusnak két szettlabdája volt.

Muguruza nemhogy kivédekezte és megmentette a saját szerváját, egyhuzamban nyert kilenc játékot, így 1 óra 18 perc alatt győzte le amerikai ellenfelét. Venus Williams még soha nem bukott játszmát 6:0-ra Wimbledonban, ez a csúfság épp a döntőben történt meg vele. Muguruza az első teniszező, aki mindkét Williams nővért (Serenát a 2016-os Roland Garros-fináléban) legyőzte Grand Slam-torna döntőjében.

Forrás: MTI/Nic Bothma

A svájci klasszis jövőre is visszatérne a tenisz szentélyébe

A férfiaknál minden a papírforma szerint alakult. Roger Federer szettveszteség nélkül, könnyed játékkal győzött Wimbledonban. Marin Cilic az első szettben meghúzta az alvó oroszlán bajszát, Federer visszaverte a támadást, sőt ő vette el a horvát adogatását. A folytatásban Cilic megsérült, a talpával bajlódott, az ápolási szünet alatt menthetetlenül zokogott. Amikor visszament a pályára, nem volt esélye, Federer nyolcadszor győzött a füves pályás tenisz Mekkájában, ezzel egyeduralkodóvá vált. A 35 éves svájci 19. Grand Slam-sikerét aratta, karrierje során másodszor tarolta le szettveszteség nélkül a mezőnyt. „Hittem benne, hogy újra sikerülni fog!” – mondta a győztes, aki ezúttal ikerfiai és -lányai előtt ünnepelt. Federer megígérte, jövőre ismét visszatér Wimbledonba, és megpróbálja megvédeni a címét. Harminchat éves lesz akkor.

Wimbledoni teniszbajnokság, női döntő. Muguruza (spanyol, 15.)–V. Williams (amerikai, 11.) 7:5, 6:0. Férfidöntő: Federer (svájci, 3.)–Cilic (horvát, 7.) 6:3, 6:1, 6:4.

Kiemelt

Nyertesek nélküli történet

A kortárs irodalom sokszor hív női alakokat segítségül ahhoz, hogy a sorsukon keresztül az elhallgatásokat feloldjuk, meg- és kibeszéljük.

Poszt-trauma

Gigantikus tiltakozás madártávlatból

Az olaszok egyre határozottabbak migráns-ügyben.

Dermesztő titkokról libben fel a fátyol

Ezekkel a No-Go zónákkal csak a baj van...

Simicska lapja teljesen elrugaszkodott a valóságtól

Bagoly mondja verébnek.

Egyszeri bűnöző, vagy visszaeső

Etikus?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!