2017. szeptember 21., csütörtök, Máté, Mirella napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/nyolcadjara-is-a-tronon-1957549/

Nyolcadjára is a trónon

Roger Federer egyeduralkodóvá vált Wimbledonban

Öt játszmában dőlt el, mármint a férfi- és a női döntő együttvéve. Lehetett volna nyolc is, de nem lett, mert az egyik döntő sem volt szoros. A női finálé első szettje annak tűnt, de 5:4-nél jött el a fordulópont. A spanyol Garbine Muguruza a szettben maradásért adogatott, az idősebbik Williams nővérnek, Venusnak két szettlabdája volt.

Muguruza nemhogy kivédekezte és megmentette a saját szerváját, egyhuzamban nyert kilenc játékot, így 1 óra 18 perc alatt győzte le amerikai ellenfelét. Venus Williams még soha nem bukott játszmát 6:0-ra Wimbledonban, ez a csúfság épp a döntőben történt meg vele. Muguruza az első teniszező, aki mindkét Williams nővért (Serenát a 2016-os Roland Garros-fináléban) legyőzte Grand Slam-torna döntőjében.

Fotó: MTI/Nic Bothma

A svájci klasszis jövőre is visszatérne a tenisz szentélyébe

A férfiaknál minden a papírforma szerint alakult. Roger Federer szettveszteség nélkül, könnyed játékkal győzött Wimbledonban. Marin Cilic az első szettben meghúzta az alvó oroszlán bajszát, Federer visszaverte a támadást, sőt ő vette el a horvát adogatását. A folytatásban Cilic megsérült, a talpával bajlódott, az ápolási szünet alatt menthetetlenül zokogott. Amikor visszament a pályára, nem volt esélye, Federer nyolcadszor győzött a füves pályás tenisz Mekkájában, ezzel egyeduralkodóvá vált. A 35 éves svájci 19. Grand Slam-sikerét aratta, karrierje során másodszor tarolta le szettveszteség nélkül a mezőnyt. „Hittem benne, hogy újra sikerülni fog!” – mondta a győztes, aki ezúttal ikerfiai és -lányai előtt ünnepelt. Federer megígérte, jövőre ismét visszatér Wimbledonba, és megpróbálja megvédeni a címét. Harminchat éves lesz akkor.

Wimbledoni teniszbajnokság, női döntő. Muguruza (spanyol, 15.)–V. Williams (amerikai, 11.) 7:5, 6:0. Férfidöntő: Federer (svájci, 3.)–Cilic (horvát, 7.) 6:3, 6:1, 6:4.

Hirdetés

Kiemelt

Szijjártó Péter: Minden eddiginél fontosabb a nukleáris kísérletek tilalma

Szijjártó Péter azt kérte azoktól az országoktól, amelyeknek jelentős nukleáris kapacitásai vannak, hogy írják alá és ratifikálják az egyezményt.

Poszt-trauma

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Alinda Katinkába rúg

Alföldivel természetesen jóban van.

Gyurcsány gyónásra szólított fel!

Sose hittük volna, hogy ez megtörténhet.

Sokan példát vehetnének az új magyar sportcsillagról

Új hős született.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!