2017. július 23., vasárnap, Lenke napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/niko-goljai-meghatjak-e-storckot-1717558/

Niko góljai meghatják-e Storckot?

Amikor két hete Nikolics Nemanja Michigan-tóparti, negyvenedik emeleti luxuslakásában vendégeskedtünk, a Chicago Fire és a magyar labdarúgó-válogatott centere még csak öt gólnál tartott a Major League Soccer 2017-es bajnokságában. Aztán következett három forduló, és hipp-hopp, megduplázódott a zentai születésű klasszis góljainak száma. Ma már tíz gólnál jár tizenegy forduló alatt, a legutóbbi kettőt helyi idő szerint szerda este rúgta és fejelte a ­Bridgeview-i Toyota Park stadionjában a Colorado Rapids kapusának, a 113-szoros amerikai válogatott legendának, a 38 éves Tim Howardnak. Akinek – csak hogy pikánsabb legyen a dolog – ugyanúgy magyar az édesanyja, mint „Nikónak”.

Az első gólt baloldali beadás után a 11-es pontról fejelte Nikolics, a másodikat pedig egy kontra végén ziccerből lőtte. „A 29 éves magyar csatár nevét villámgyorsan megismerte a Major ­League Soccer társadalma. Nikolics 10 találatával vezeti a góllövőlistát, s elhomályosítja nevesebb kollégáit, példának okáért a világbajnok német középpályást, Bastian Schweinsteigert” – dicséri honfitársunkat a legnagyobb példányszámú chicagói napilap, a Tribune. A jelek szerint húsz évvel Michael Jordan és a Bulls sikersorozata után megint egy 23-as mezben játszó gólgyárosért lelkesedik a „szeles város” népe – természetesen enyhe aránytévesztés lenne Nikolicsot egy napon emlegetni a valaha volt legnagyszerűbb kosarassal…

„Olyan az én stílusom, hogy szükségem van jó beadásokat elém tálaló társakra. Ezek a társak szerencsére itt megvannak Chicagóban. Természetesen örülök, hogy a góllista élére kerültem, s jó lenne itt is maradni a bajnokság végéig. Mindenem a gól, ezért futballozom, ezért élek” – nyilatkozta Niko a Tribune tudósítójának.
Kíváncsiak vagyunk, vajon Bernd Storcknak jár-e a chicagói napilap…

Kiemelt

Tízfontos

Ma már senki sem kérdőjelezi meg Austen helyét az irodalmi panteonban, mégis példa nélküli, hogy valamely szerzőt, ráadásul nőt, olyan dicsőségben részesítsenek, mint őt.

Poszt-trauma

Obama transzgender öröksége tovább élhet az amerikai hadseregben

Mehet a közös zuhanyzás.

Külhonban is magyarul

Történelmi bejelentést tett Tusnádfürdön az MTVA vezérigazgatója.

Merénylet

A rossz fújásnak is vannak fokozatai.

Újabb nehéztüzérrel támadnak a ballibek

Konrád György is feltűnt a színen.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!