2017. január 17., kedd, Antal, Antónia napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/nemet-invazio-varhato-rouenban-1316818/

Német invázió várható Rouenban

Idén harmadszor rendezik a férfikézilabda-világbajnokságot Franciaországban
A Franciaország–Brazília mérkőzéssel ma 20.45-kor Párizsban megkezdődik a 2017-es férfikézilabda-világbajnokság. E párosítás a francia sporttörténelem legfényesebb napját és lapját idézi, hiszen 1998 nyarán a labdarúgó-vb döntőjében is ez volt a szereposztás, és a hazaiak akkor szenzációszámba menő, 3-0-s diadalt arattak. Ha január 29-én is ők nyernék az aranyat, abban viszont szemernyi meglepetés sem lenne.

1970 és 2001 után Franciaország már harmadszor ad otthont férfi vb-nek, és az ország kézilabdázásának fejlődését pontosan jelzi, hogy a vendéglátó az első alkalommal a 12., másodszor viszont már az első helyen végzett. Harmadik nekifutásra természetesen az újabb elsőség a célja; nemhogy a tizenkettedik, de a második hely is csalódást jelentene a sportág szuperhatalmának.

Az elképesztő érdeklődést és várakozást mutatja, hogy két nappal a rajt előtt már elfogyott a belépők kétharmada, azaz 431 000 jegy, a németek például hatezren lesznek jelen már csoportmérkőzéseik színhelyén, Rouenban is. (A mieink szintén a C jelű hatos tagjai, de mivel itt pénteken kezdődik a játék, csapatunkkal külön írásban foglalkozunk majd.)

Forrás: Reuters

Omeyer és Nikola Karabatic, a nagy esélyes házigazda két sztárja

A lebonyolítás a szokásos, azaz a huszonnégyes mezőny négy hatosra oszlik, mindenhonnan négyen jutnak tovább a nyolcaddöntőbe, az egyenes kieséses szakaszba. A papírforma alapján elképzelhető, hogy az A, a B és a C csoportból is csupa európai gárda megy tovább, a D-ben ez már csak azért is kizárt, mert ott két skandináv mellett három arab és az argentin együttes tűnik fel.

A kérdés persze inkább az, ki tűnik ki. Olivier Krumbholz, a francia nők sikeredzője (2003-as világbajnoki címüket sose feledjük, a zágrábi finálé utolsó tíz percében hét gólt hoztak be a mieink ellen), a férfi vb versenyigazgatója nehezen támadható esélylatolgatást adott: „Ahogyan látom, Franciaország, Dánia, Horvátország, Spanyolország és Németország az öt favorit. Közülük is elsősorban a franciák, az elmúlt évtized eredményei alapján, és mert otthon játszanak, valamint az olimpiai bajnok dánok, mert nagyon együtt vannak, és képesek a legjobbkor kihegyezni a formájukat.

Kézilabdában nem túl gyakori az óriási meglepetés, de szerintem Izland, Oroszország vagy Norvégia mindenképpen figyelmet érdemel, velük jó lesz vigyázni. Ha nagy pénzt kellene tennem egy outsiderre, az oroszokat választanám.”

Számunkra nem túl megnyugtató, hogy Krumbholz mester öt favoritja közül kettővel, a németekkel és a horvátokkal már első két meccsén szembetalálkozik válogatottunk, de ezzel még várjunk. Egyelőre kíváncsian figyeljük, hogy ma a franciák ugyanolyan biztosan verik-e a brazilokat, mint tették azt Zidane-ék 1998-ban. Igaz, fejes gól ezúttal egy sem valószínű.

Csoportbeosztás. A csoport: Franciaország, Lengyelország, Oroszország, Norvégia, Brazília, Japán. B cs.: Spanyolország, Izland, Szlovénia, Macedónia, Tunézia, Angola. C cs.: Magyarország, Horvátország, Németország, Fehéroroszország, Chile, Szaúd-Arábia. D cs.: Dánia, Svédország, Katar, Egyiptom, Bahrein, Argentína.

Kiemelt

A néppárti Antonio Tajani lett az Európai Parlament elnöke

Tajani 351 voksot kapott, riválisa, a szociáldemokrata Gianni Pittella 282-őt. Az abszolút többséghez minimum 317 szavazatra volt szükség.

Poszt-trauma

Már árulják az Obama-korszak utolsó leheletét

Újabb remek ötlettel álltak elő az amerikai liberálisok.

Pilhál György is szerkesztőséget vált

Tovább erősödik a csapat.

Na, hová tart Bayer Zsolt?

Távozik a Magyar Hírlaptól.

Na, hová tart Azurák Csaba?

Intenzív tárgyalások zajlanak az ellenzéki körökben nagyon népszerű Kóczián Péterrel is.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!