2017. augusztus 19., szombat, Huba napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/nem-allunk-csehul-az-eb-n-1840891/

Nem állunk csehül az Eb-n

A magyar női válogatott már elérte azt a célt, amit nem is tűzött ki maga elé
Bravúrosan szerepel a magyar női kosárlabda-válogatott a csehországi Európa-bajnokságon, a házigazdák szombati 74-70-es legyőzésével már bejutott a legjobb tizenkettő közé. Mondhatnánk, a csapat elérte a célját, ám mint kiderült, nem is volt ilyen célja.

Fegyverneky Zsófia elsírta magát. Akkor törött el a mécses a magyar női kosárlabda-válogatott klasszisánál, amikor arról beszélt, milyen összetartó, remek közösség jött össze most erre az Európa-bajnokságra, és mennyire jó e kaland részesének lenni. Ugyanez a Fegyverneky Zsófia néhány perccel korábban kritikus helyzetben, az utolsó percben két büntetőt dobhatott, és mintha nem is lettek volna idegei és érzelmei, mindkettőt rezzenéstelen arccal értékesítette.

Ez vitte végleg padlóra a cseheket. Fegyverneky Zsófia pedig igenis roppant érzelmes ember, és ez fakadt ki belőle a mérkőzés után, amikor eldőlt, hogy a magyar válogatott a későbbiektől függetlenül biztosan bejutott a tizenkettő közé, és ezt olyan játékkal érte el, amely a legkényesebb ínyencek igényeit is kielégítette. Péntek este az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes spanyolok ellen sem vallott szégyent (48-62), a papírformának megfelelően kikapott, de derekasan helytállt. Ezután következett a csehek elleni második csoportmérkőzés, amelyen Stefan Svitek együttese felszabadultan, remekül kosárlabdázva nyert. A találkozó egyik hőse a 21 pontot szerző Nagy-Bujdosó Nóra volt, aki a középső két negyedben pompás teljesítményt nyújtva vitte a vállán a csapatot, majd tegnap lapunknak elárulta, nem értük el a célunkat, mert nem is volt célunk…

„Két éve nem voltam ott a magyar csapatban, amikor házigazdaként játszott az Európa-bajnokságon, de most látom, mennyire nyomasztó lehet hazai pályán kosarazni. Nekünk senki sem mondta, mit kell elérnünk az Eb-n, és ez felszabadulttá tesz minket, élvezzük a játékot, a meccseket, az egész tornát. Az én posztomon el kell vállalni a dobásokat. A spanyolok ellen lehetőséghez sem jutottam, ami idegesített, de a többiek biztattak és segítettek is, sokszor maradtam szabadon a taktikánknak köszönhetően. Ha öt dobás nem megy be, a hatodikat akkor is el kell vállalnom. Szerencsére el is sült a kezem, de ez a siker nem az enyém, hanem az egész csapaté. Nagyon együtt vagyunk, aki éppen a kispadon ül, az is együtt él a játékkal, szurkol, amikor pedig beáll, akkor hozzátesz a játékhoz. Én úgy vagyok ezzel, hogy öt hetet készültünk, alig láttam a gyerekemet, akkor viszont legyen értelme ennek, nyerjünk, menjünk minél tovább. Örüljünk, hogy együtt vagyunk, játszhatunk, az pedig hab a tortán, hogy otthon sok embernek szereztünk kellemes élményt. Ukrajna ellen is ugyanígy, lazán játszunk, és természetesen nyerni akarunk, dacára annak, hogy fizikailag az ellenfél sokkal erősebb.”

Forrás: MTI

Kosarasaink öröme eget verő a házigazdák 74-70-es legyőzése után

Ennek az ukránok elleni mai mérkőzésnek (12.30 óra, M4 Sport) a továbbjutást illetően nincs jelentősége, ám ha nyerne a magyar válogatott, valószínűleg a szlovákok ellen játszana a nyolc közé jutásért, míg vereség esetén az erősebb fehéroroszok várnának a csapatra.

Nagy-Bujdosó Nóra szerint az sem lenne nagy baj, persze jobb lenne a szlovákok ellen játszani, ám a csapat roppant kényelmes helyzetben várja a következő kihívásokat: teher nélkül jött Csehországba, teher nélkül játszhat, és bármilyen furcsán hangzik, nem volt megfogalmazott célja, de azt nagyszerű játékkal már elérte…

Kiemelt

Lázár János: Európa az európaiaké, Magyarország a magyaroké

Ezeréves államiságunk kötelességünké teszi azt, hogy az Európa jövőjéről szóló vitákban hallassuk hangunkat – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Poszt-trauma

Hátborzongató dolgot hallott a muszlim nőtől a világhíres magyar

Nem a félelemtől dermedt jéggé.

Kálmán Olga megtalálta az iszlamista terror fő felelősét

A magunk részéről ehhez csak gratulálni tudunk.

Barcelonában imádták a migránsokat

„Fogadjuk be őket most!”

Politikamentesen Szent László ereklyéjéről

Csúcstechnológiával is maradt titok a kutatás után.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!