2017. május 1., hétfő, Fülöp, Jakab napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/nagyvadak-parosaval-1496038/

Nagyvadak párosával

Bayern–Real és Juventus–Barcelona a BL-elődöntőben
Hihetetlen dolgokra képes a véletlen: a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének , Nyonban megtartott sorsolásán a négy óriást és a négy törpét különválasztotta. A felső kvartett (Atlético, Leicester, Dortmund, Monaco) összesen egy BEK/BL-trófeával rendelkezik, az alsó négyes (Bayern, Real, Juventus, Barcelona) huszonhárommal. A Bayern–Real Madrid párharcot akár előre hozott döntőnek is mondhatjuk.

A ceremónia előtt érdekes adatot rögzítettek a szereplők, idén a nyolcaddöntőkben 62 gól esett, annyi, mint korábban még sohasem. A sorsolásra váró klubok közül három volt, amely még sohasem diadalmaskodott a sorozatban, a Premier League bajnoka, a ­Leicester City, a Monaco és a három finálét (1974, 2014, 2016) is elbukott Atlético Madrid.

A sorsolás szerencséjéért, illetve a balszerencséjéért az 1984-es európai aranycipős egykori Liverpool-gólvágó, Ian Rush kezét dicsérték vagy átkozták a negyeddöntő csapatainak a nyoni színházteremben helyet foglaló képviselői, hiszen ő húzta ki az urnából a neveket tartalmazó golyóbisokat. Legelsőnek az Atlético Madridot húzta ki Rush, majd a Leicestert, a Dortmundot és a Monacót.

Forrás: MTI

Könnyű ellenfél már nem maradt, Ian Rush a bajorokat sorsolta a címvédő madridiak mellé

Ekkor már egyértelmű volt, hogy a négy óriás valamilyen párosításban összekerül. A szakma által jelenleg kontinensünk két legjobbjának tartott Bayern München és Real Madrid (a címvédő) közül csak az egyik kerülhet be a négy közé, és az is biztos, hogy a 2015-ös Barcelona–Juventus-finálé sem ismétlődhet meg. Az utóbbi időben már-már megszokott Real–Atlético-döntő viszont még benne van a pakliban. Fontos tudni, hogy az elődöntőben újra sorsolnak, tehát nincsenek ágak. Amióta Bajnokok Ligának hívják a sorozatot, tehát éppen negyedszázada, egyetlen klub sem tudta megvédeni címét.

A slágercsata vitán felül a Bayern–­Real, már csak azért is, mert három éve éppen a bajorok jelenlegi edzője, ­Carlo Ancelotti vezette BL-győzelemre a madridiakat. – Különleges mérkőzések lesznek ezek számomra. Fantasztikus edző dirigálta fantasztikus csapattal kerültünk szembe – nyilatkozta az olasz szakember.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő-párosítás: Atlético Madrid–Leicester City, Borussia Dortmund–AS Monaco, ­Bayern München–Real Madrid, Juventus–Barcelona.
A mérkőzéseket április 11-12-én, illetve április 18-19-én vívják, az elöl lévő csapat játszik először otthon.

Kiemelt

Kettős győzelemmel négyes döntőben a Veszprém

A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe azt követően, hogy vasárnap 30-25-re győzött a Montpellier vendégeként.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!