2017. október 22., vasárnap, Előd napja
Sport, Vizes VB
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/minden-idok-legjobb-vizes-vb-jet-rendeztuk-2023474/

Minden idők legjobb vizes vb-jét rendeztük

Minden idők legjobb világbajnokságának nevezte záróbeszédében a Budapesten és Balatonfüreden lebonyolított tizenhét napos 17. vizes világbajnokságot Julio C. Maglione, a FINA elnöke a Papp László Budapest Sportarénában rendezett záróünnepségen.

Világklasszis több műfajban

A 17. FINA-világbajnokság zárórendezvényén vasárnap Magyarország különösen látványos újcirkuszi-összművészeti show-műsorral ünnepelte a sportolókat és adta át a stafétabotot a 2019-es világbajnokság szervezőjének, Dél-Koreának.

Seszták Miklós, a szervezőbizottság elnöke kiemelte: Magyarország két év alatt megcsinálta azt, amit a vb átvállalásakor sokan lehetetlennek gondoltak. Nemcsak a szervezés volt kiemelkedő, de a sportolóink is jól szerepeltek a megmérettetéseken: Magyarország összességében két arannyal, öt ezüsttel és két bronzzal a kilencedik helyen végzett az éremtáblázaton.

A világbajnokság teljes mezőnyének is az egyik legeredményesebb tagja Hosszú Katinka volt, aki bearanyozta a vizes világbajnokság zárónapját. Ő szerezte a magyar csapat második aranyérmét is, hatalmas fölénnyel – 2009, 2013 és 2014 után negyedszer – győzött a 400 méteres vegyesúszásban.

Az Iron Lady szombaton 200 háton második lett, a mérlege két arany, egy-egy ezüst és bronz. A hét végén további három ezüstéremmel lettünk gazdagabbak, úszásban Milák Kristóf 100 pillangón, Verrasztó Dávid pedig 400 vegyesen lett második, miként férfi vízilabda-válogatottunk is, amely 8-6-ra kikapott Horvátországtól a szombati döntőben.

A vizes vb, illetve a szintén most rendezett Forma–1-es futam a szokásosnál is jobban megdobta a hazai szálláshelyek forgalmát. Pontos adatokat a látogatottságról és a bevételek alakulásáról hétfőn tesz közzé Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Az Iron Lady boldog mosolya a második aranyérmet érő úszódöntő után a Duna Arénában

Az Iron Lady boldog mosolya a második aranyérmet érő úszódöntő után a Duna Arénában

Négy magyar érem búcsúzóul

Hosszú Katinka döbbenetes fölénnyel nyerte meg a nők hasonló számát, vb-n immár negyedszer (2009, 2013, 2015, 2017), egyedül ő került 4:30 perc alá. – Nem volt ám ez olyan könnyű, amilyennek kintről tűnt – mondta a vegyes zónában. – Gondolom, ez látszott is a végén, szerettem volna még jobban ünnepelni, de nagyon elfáradtam. Ma délután végre felszabadultan tudtam élvezni a Duna Aréna hangulatát. Abszolút elégedett vagyok az egész heti teljesítményemmel, világbajnokságon még sohasem szereztem négy érmet – nyilatkozta Hosszú Katinka.

– Két évvel ezelőtt ezzel az idővel nyerek, most sokkal erősebb volt a mezőny – mondta az immár kétszeres vb-ezüstérmes Verrasztó. – Kalisz tempóját nem bírtam tartani, ez volt a legtöbb, amit ma ki tudtam hozni magamból. Sokat fogytam, hosszú volt ez az év január óta, ezennel befejeződött számomra a szezon, nem fogok világkupázni. Örülök az ezüstnek, az olimpia után három hónapig kanapén aludtam három-négy órákat, baseballsapkában jártam, nem is tudom elmondani, hány embernek fogom megköszönni, hogy talpra álltam.

 

Aranyszínben játszó ezüst a Margitszigeten

Ha valaki a világbajnokság kezdete előtt írásban garantálja, hogy férfi-vízilabdaválogatottunk megszerzi a második helyet, azt hiszem, valamennyien látatlanban aláírtuk volna a papírt. Ám így, hogy tényleg bejutottunk a döntőbe, már jó lett volna megnyerni. Elkeseredésre így sincs ok, a tokiói olimpiáig felérhet a világ csúcsára ez a sokra hivatott társaság, ugyancsak sokra hivatott mesterével, Märcz Tamással.

Még több cikk a vizes vb-ről itt. 

Hirdetés

Kiemelt

Rák a szemben

A fertőző betegségek terén a legnagyobb változás a kullancsok és rovarok (például szúnyogok) által hordozott betegségek elterjedésében várható.

Poszt-trauma

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Visszatért a Népszabadság

Az egykori szerzők írtak bele.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!