2017. december 17., vasárnap, Lázár, Olimpia napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/messi-es-argentina-megrazta-magat-2326318/

Messi és Argentína megrázta magát

Chile azért nem utazhat Oroszországba, mert egy hónapja megnyert egy óvást!
Tegnapra virradó hajnalban Quitóban – 2850 méteres tengerszint feletti magasság ide vagy oda – Argentína 3-1-re legyőzte Ecuadort a labdarúgó-világbajnoki selejtező dél-amerikai csoportjának utolsó fordulójában, és egyenes ágon kijutott az oroszországi vb-re. Mindhárom vendéggólt Lionel Messi szerezte, aki ezzel a bravúrral talán még az Aranylabda-szavazáson is „bekavarhat” Cristiano Ronaldónak. Chile riói vereségével kiesett, a sors iróniája, hogy fájó búcsújának oka a Bolívia elleni döntetlen megóvása. Végül azt a meccset 3-0-lal igazolták a javára, és fura módon ez lett Sánchezék veszte.

„Büszke vagyok rád! Ahogy máskor, most sem kételkedtem benned. Mindenkinél jobban megérdemled, szerelmem! És most siess haza, mert naaaaaagyon hiányzol!”Antonella Roccuzzo, a mesterhármasával a továbbjutást egymaga kiharcoló Lionel Messi hitvese és két gyermekének anyja tette ki az Instagramra a fenti üzenetet, ahogy lefújták Quitóban az Ecuador–Argentína mérkőzést, és a 3-1-es győzelemmel a kétszeres világbajnok kijutott Oroszországba. Az ötszörös aranylabdás meg is érdemli a szerelmes sorokat. Bár a 40. másodpercben Ibarra lövésével vezetést szerzett Ecuador, a csapatkapitány már a 11. percben egyenlített a Di Maríával előadott összjáték végén, majd további hat perc elteltével ismét Di Maríától kapott labdát, ami egy védőről szerencsésen pattant vissza hozzá, s 12 méterről a jobb felső sarokba bombázott. Az 1-2 már elég volt az üdvösséghez, de a második félidőben a Bolha egy pompás ívelt lövéssel bebiztosította a továbbjutást.

A mérkőzés után tizenegy hónapos hallgatást tört meg Messi. „Elértük a célunkat, és ez a legfontosabb – mondta a meccs hőse. – Az, hogy majdnem egy évig egy kicsit eltávolodtunk a médiától, még jobban egybeforrasztotta a csapatot. Igazságtalan volt, hogy három döntőbe is eljutottunk (két Copa América és a 2014-es vb – a szerk.), és mindhármat elveszítettük, pedig többet érdemeltünk. Ám a legnagyobb igazságtalanság az lett volna, ha nem jutunk ki a 2018-as vb-re!” – tette hozzá Messi.

Chile sokkal rosszabbul járt, 3-0-ra kikapott Brazíliától, és kiesett. A sors iróniája, hogy egy bírósági győzelme miatt! Történt, hogy még szeptember 7-én 1-1-et játszott Bolíviával, csakhogy kiderítették: az egyik bolíviai játékos korábban paraguayi színekben is szerepelt, ezért óvtak, és meg is kapták a három pontot 3-0-s gólkülönbséggel. Igen ám, csakhogy ugyanez a bolíviai szeptember 1-jén Peru ellen is játszott, és hiába nyert 1-0-ra Bolívia, ennek az eredményét is 3-0-lal az inkáknak igazolták. Mármost: ha Chile nem óv, Peru sem kap észbe, és most Alexis Sánchezék vb-szereplők!

Fotó: MTI/EPA/Jose Jacome

A világ legjobb futballistája (10) mesterhármast lőtt

A legnagyobb blamázs gazdája az Egyesült Államok, amely 2-1-re kikapott Trinidad és Tobago válogatottjától, és nem jutott ki a vb-re. A USA Today az amerikai sporttörténelem legnagyobb szégyeneként említi az esetet.
Végül elkészítették a kiemelést az európai pótselejtezőkre: Svájc, Olaszország, Horvátország és Dánia mellé osztják be Észak-Írországot, Svédországot, Írországot és Görögországot. A sorshúzás kedden 14 órakor Zürichben lesz, a meccseket november 9. és 14. között játsszák le.

Világbajnoki selejtezők, Európa, A csoport: Franciaország–Fehéroroszország 2-1, Luxemburg–Bulgária 1-1, Hollandia–Svédország 2-0. Végeredmény: 1. Franciaország 23, 2. Svédország 19, 3. Hollandia 19, 4. Bulgária 13, 5. Luxemburg 6, 6. Fehéroroszország 5. H csoport: Belgium–Ciprus 4-0, Észtország–Bosznia-Hercegovina 1-2, Görögország–Gibraltár 4-0. Végeredmény: 1. Belgium 28, 2. Görögország 19, 3. Bosznia-Hercegovina 17, 4. Észtország 11, 5. Ciprus 10, 6. Gibraltár 0. Észak- és Közép-Amerika: Honduras–Mexikó 3-2, Panama–Costa Rica 2-1, Trinidad és Tobago–Egyesült Államok 2-1. Végeredmény: 1. Mexikó 21, 2. Costa Rica 16, 3. Panama 13, 4. Honduras 13, 5. Egyesült Államok 12, 6. Trinidad és Tobago 6. Továbbjutott Mexikó, Costa Rica és Panama, osztályozót játszik Honduras. Dél-Amerika: Ecuador–Argentína 1-3, Brazília–Chile 3-0, Paraguay–Venezuela 0-1, Peru–Kolumbia 1-1, Uruguay–Bolívia 4-2. Végeredmény: 1. Brazília 41, 2. Uruguay 31, 3. Argentína 28, 4. Kolumbia 27, 5. Peru 26, 6. Chile 26, 7. Paraguay 24, 8. Ecuador 20, 9. Bolívia 14, 10. Venezuela 12. Továbbjutott Brazília, Uruguay, Argentína és Kolumbia, Peru osztályozót játszik Új-Zélanddal.

Kiemelt

Éhes sportolók

Megoldhatná-e a magyar futball problémáit a víváshoz vagy a vízilabdához hasonló továbbtanulási arány? Egyetemet végzett élsportolók válaszoltak kérdéseinkre.

Poszt-trauma

Erős pofonba szaladtak bele a ballibek

Indul a bakterház.

Budaörs Welcoming Refugees and Migrants?

Luca-napi félhomály az ország leggazdagabb településén.

Ági néni, Ildi néni! Etye, petye, lepetye

Huncutkodás a Lukács-tanítványtól.

Nem fogják elhinni, ki veheti át Havas Henrik műsorát

Hajrá MSZP?!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!