2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/megsem-bena-kacsa-1418479/

Mégsem béna kacsa

Előrebocsátom, hogy nem rajongok a „kinyilatkoztató” edzőkért. Kövezzenek meg, de nekem nem jött át a korábbi futballkapitány, Dárdai Pál üzenete, amikor takkra pontosan előre megmondta a mérkőzés forgatókönyvét, majd a következő meccs előtt „önigazolt” az újságírók előtt.

Nekem szimpatikusabb a kommunikációs térben esetlenül mozgó, a közhangulatot nem manipuláló figura, aki szerényen teszi a dolgát, pláne amikor jó nagy adag hendikeppel indul a csatába. A Telekom Veszprém kézilabdacsapatának katalán vezetőedzője, Xavi Sabaté szombaton hazai pályán veszített tanítványaival a Barcelona ellen, az ütközet után sokan a mester bukását vetítették előre. Lassú, kiégett, öreg keretet emlegettek és egy taktikailag felkészületlen edzőt a kispadon, Xavi Sabatét, aki tavaly a Bajnokok Ligája-döntőbe vezette a Veszprémet, és aki a januári világbajnokságon több kudarc után, de végül mégis csak a legjobb nyolc közé irányította a magyar válogatottat.

Xavi Sabaté február óta tudja, hogy csak nyárig érvényes a mandátuma Veszprémben és a magyar válogatott élén. Ennek tudatában korlátozott cselekvőképességgel éli a mindennapjait. Még ott van, de már nincs ott, nyárig van munkája, aztán ki tudja, mi vár rá. Hálátlan szerep ilyenkor elviselni a károgók diadalát, többek között a veszprémi klublegenda, Éles József becsmérlését. Xavi Sabaté és csapata szerda este Kielben válaszolt a kritikákra.

A katalán edzővel újjászületett a Veszprém Kielben, vészjósló kezdés után, 1-5-ről fordított a német katlanban, ahol azelőtt még sosem győzött. A Barcelona elleni vérszegény második félidő, a szombati pokoljárás után hatalmasat lépett előre, elképesztő bravúrral tartotta életben a Final Fourba jutásról szőtt álmait. Az „öreg”, „kiégett”, „lassú” játékosok okkal ünnepeltek a német csarnokban, Nagy László és Schuch Timuzsin ennél is tovább ment, mindketten megmerítkeztek a jéghideg Balti-tengerben. Xavi Sabaté ezúttal sem kereste a reflektorfényt, ám öntudatos, bátor nyilatkozatával üzent a károgóknak. „Ha én vagyok a felelős a vereségekért, akkor én vagyok a felelős a győzelmekért is!”

A béna kacsa visszaszólt.

Hirdetés

Kiemelt

Vegán mosógélekkel tör be a piacra a hazai startup

Egy magyar cég kőolajszármazékok helyett kókuszolajból készíti a tisztítószereket.

Poszt-trauma

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Alföldi Róbert hazudik

Azt állítja, soha nem politizált direkten a színpadon.

Megalázó sms-eket küldözgetnek a HírTV vezetői a távozóknak

Tovább bomlik Simicska tévéje.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!