2017. április 28., péntek, Valéria napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/megsem-bena-kacsa-1418479/

Mégsem béna kacsa

Előrebocsátom, hogy nem rajongok a „kinyilatkoztató” edzőkért. Kövezzenek meg, de nekem nem jött át a korábbi futballkapitány, Dárdai Pál üzenete, amikor takkra pontosan előre megmondta a mérkőzés forgatókönyvét, majd a következő meccs előtt „önigazolt” az újságírók előtt.

Nekem szimpatikusabb a kommunikációs térben esetlenül mozgó, a közhangulatot nem manipuláló figura, aki szerényen teszi a dolgát, pláne amikor jó nagy adag hendikeppel indul a csatába. A Telekom Veszprém kézilabdacsapatának katalán vezetőedzője, Xavi Sabaté szombaton hazai pályán veszített tanítványaival a Barcelona ellen, az ütközet után sokan a mester bukását vetítették előre. Lassú, kiégett, öreg keretet emlegettek és egy taktikailag felkészületlen edzőt a kispadon, Xavi Sabatét, aki tavaly a Bajnokok Ligája-döntőbe vezette a Veszprémet, és aki a januári világbajnokságon több kudarc után, de végül mégis csak a legjobb nyolc közé irányította a magyar válogatottat.

Xavi Sabaté február óta tudja, hogy csak nyárig érvényes a mandátuma Veszprémben és a magyar válogatott élén. Ennek tudatában korlátozott cselekvőképességgel éli a mindennapjait. Még ott van, de már nincs ott, nyárig van munkája, aztán ki tudja, mi vár rá. Hálátlan szerep ilyenkor elviselni a károgók diadalát, többek között a veszprémi klublegenda, Éles József becsmérlését. Xavi Sabaté és csapata szerda este Kielben válaszolt a kritikákra.

A katalán edzővel újjászületett a Veszprém Kielben, vészjósló kezdés után, 1-5-ről fordított a német katlanban, ahol azelőtt még sosem győzött. A Barcelona elleni vérszegény második félidő, a szombati pokoljárás után hatalmasat lépett előre, elképesztő bravúrral tartotta életben a Final Fourba jutásról szőtt álmait. Az „öreg”, „kiégett”, „lassú” játékosok okkal ünnepeltek a német csarnokban, Nagy László és Schuch Timuzsin ennél is tovább ment, mindketten megmerítkeztek a jéghideg Balti-tengerben. Xavi Sabaté ezúttal sem kereste a reflektorfényt, ám öntudatos, bátor nyilatkozatával üzent a károgóknak. „Ha én vagyok a felelős a vereségekért, akkor én vagyok a felelős a győzelmekért is!”

A béna kacsa visszaszólt.

Kiemelt

Országjárásba kezd a Fidesz

Hidvéghi Balázs kifejtette: a következő három hétben valamennyi választókerületben, 120-130 helyszínen lesznek nyilvános fórumok.

Poszt-trauma

Túltolta a béreket a Hír TV

Jól fizet Simicska tévéje, csak meddig?

Gyurcsány mégis megszerezte a dokumentumokat

Csak nem azokat.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 4.

A polip működése, nyomásgyakorlása a médián keresztül mutatható be legegyszerűbben.

Verhofstadt a liberálisok utolsó reménye

Az EP liberális frakcióvezetője könyvégetést vizionált Magyarországon.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!