2017. október 22., vasárnap, Előd napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/maraton-muzsikaszora-2331559/

Maraton muzsikaszóra

Több mint ötezer külföldi futót várnak Budapestre

Rekordszámú, 30 400 előnevezés érkezett a szombaton és vasárnap sorra kerülő 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 futóhétvégére. Az elnevezésben a V4 arra utal, hogy idén Magyarország látja el a visegrádi négyek elnökségét, és a verseny az ehhez kötődő programsorozat része.
Szombaton a rövidebb távok versenyeire kerül sor a Városligetben, lesz V4 váltó, családi futás és öt kilométeres minimaraton. A maratoni táv mezőnye vasárnap 9.30 órakor rajtol a Hősök teréről. Az útvonalat szeptem­ber végén az a Hugh Jones hitelesítette, aki a londoni olimpia maratoni távját is ellenjegyezte.

Az indulók az Andrássy út után a Lánchídon jutnak át Budára, a főváros legszebb részein haladnak keresztül, négy hidat érintve, és idén a Margitszigeten is átfutnak. Az operaház előtt az Opera kórusa énekel majd a futóknak, de a 42,2 kilométeres útvonalon emellett még több mint harminc zenei pont lesz, hogy oldják a monotóniát, s a futókat és a szurkolókat egyaránt szórakoztassák. A maratoni távra – amelyen a hazai legjobbak az országos bajnoki címért is küzdenek – csaknem hétezer indulót várnak. A futó­hétvége versenyeire pedig határainkon túlról 81 országból érkeznek résztvevők, több mint ötezren.

A résztvevők különböző távokból választhatnak

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A résztvevők különböző távokból választhatnak

A futóturisták – futók és kísérők – száma elérheti a tizenkétezret, akik negyvenezer vendégéjszakát töltenek nálunk, és hozzávetőleg kétmilliárd forintot költenek. A szurkolókkal együtt közel százezer ember érintettségével lehet számolni Magyarország legnagyobb szabadidősport-eseményén, amelyen vasárnap még maratonstafétára, valamint 10 és 30 kilométeres versenyre is sor kerül.

A rendező Budapest Sportiroda tizenkét frissítőállomáson többek között 33 ezer banánt, 60 ezer liter ásványvizet és 300 kg szőlőcukrot biztosít a futóknak.

Hirdetés

Kiemelt

Giovanni Trapattoni szívesen lenne magyar szövetségi kapitány

A 78 éves olasz mesteredző menedzserén keresztül jelezte, hogy szívesen tárgyalna a Magyar Labdarúgó Szövetséggel – mondta Bánki Erik elnökségi tag.

Poszt-trauma

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Szanyi Tibor becsülete

Csak a miheztartás végett.

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!