2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/maraton-muzsikaszora-2331559/

Maraton muzsikaszóra

Több mint ötezer külföldi futót várnak Budapestre

Rekordszámú, 30 400 előnevezés érkezett a szombaton és vasárnap sorra kerülő 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 futóhétvégére. Az elnevezésben a V4 arra utal, hogy idén Magyarország látja el a visegrádi négyek elnökségét, és a verseny az ehhez kötődő programsorozat része.
Szombaton a rövidebb távok versenyeire kerül sor a Városligetben, lesz V4 váltó, családi futás és öt kilométeres minimaraton. A maratoni táv mezőnye vasárnap 9.30 órakor rajtol a Hősök teréről. Az útvonalat szeptem­ber végén az a Hugh Jones hitelesítette, aki a londoni olimpia maratoni távját is ellenjegyezte.

Az indulók az Andrássy út után a Lánchídon jutnak át Budára, a főváros legszebb részein haladnak keresztül, négy hidat érintve, és idén a Margitszigeten is átfutnak. Az operaház előtt az Opera kórusa énekel majd a futóknak, de a 42,2 kilométeres útvonalon emellett még több mint harminc zenei pont lesz, hogy oldják a monotóniát, s a futókat és a szurkolókat egyaránt szórakoztassák. A maratoni távra – amelyen a hazai legjobbak az országos bajnoki címért is küzdenek – csaknem hétezer indulót várnak. A futó­hétvége versenyeire pedig határainkon túlról 81 országból érkeznek résztvevők, több mint ötezren.

A résztvevők különböző távokból választhatnak

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A résztvevők különböző távokból választhatnak

A futóturisták – futók és kísérők – száma elérheti a tizenkétezret, akik negyvenezer vendégéjszakát töltenek nálunk, és hozzávetőleg kétmilliárd forintot költenek. A szurkolókkal együtt közel százezer ember érintettségével lehet számolni Magyarország legnagyobb szabadidősport-eseményén, amelyen vasárnap még maratonstafétára, valamint 10 és 30 kilométeres versenyre is sor kerül.

A rendező Budapest Sportiroda tizenkét frissítőállomáson többek között 33 ezer banánt, 60 ezer liter ásványvizet és 300 kg szőlőcukrot biztosít a futóknak.

Kiemelt

Sorokra vágott újság

Kína partjaitól 200 kilométerre Tajvan igyekszik kitörni a rohamléptekben fejlődő rivális sárkány szorításából. Az ország apró mérete ellenére méltán szerepel a világ legjeinek szinte összes toplistáján.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!